Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Honohan: Απογοητευτικά τα επιτόκια για Ιρλανδία

Oι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων παραμένουν σε απογοητευτικά επίπεδα, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας. Δεν είναι αναπόφευκτο δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

Honohan: Απογοητευτικά τα επιτόκια για Ιρλανδία
Oι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων παραμένουν σε απογοητευτικά επίπεδα, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ιρλανδίας, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό δεν σημαίνει πως ένα δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης είναι αναπόφευκτο.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του μήνα οι αποδόσεις των ομολόγων της Ιρλανδίας είχαν υποχωρήσει στο 6,76%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών.

Ωστόσο, η αναταραχή που επικράτησε στις αγορές την περασμένη εβδομάδα, επανέφερε το ιρλανδικό 10ετές πάνω από το 7%.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o κ. Honohan ανέφερε ότι το εξωτερικό περιβάλλον δεν επιτρέπει στην Ιρλανδία να επιστρέψει στις αγορές αυτή τη στιγμή.

"Δεν είναι ότι η δημοσιονομική προσαρμογή δεν αποδίδει όσο θα έπρεπε, αλλά το ότι οι συνθήκες στις διεθνείς αγορές συνολικά είναι πολύ αρνητικές για την Ιρλανδία" σημείωσε ο κ. Honohan.

"Oπότε κάθε χώρα που έχει ακόμα μεγάλο και αυξανόμενο λόγο χρέους δεν έχει πρόσβαση στην αγορά" πρόσθεσε.

"Αλλά πιστεύω ότι θα ήταν λογικό άλμα να συνάγει κάποιος τι μπορεί να συμβεί στους επόμενους μήνες" τόνισε ο κ. Honohan, αναφερόμενος στην πιθανότητα να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης.

"Δεν θέλω να παρουσιάσω το σχέδιο Β, Γ, Δ ή κάτι τέτοιο. Το σχέδιο Α είναι καλό" υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v