Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Ντροπή" Nasdaq για το ΙΡO του Facebook

Τεχνικό λάθος οδήγησε στην καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης του Facebook για 30 λεπτά. Ο CEO του Nasdaq παραδέχεται ότι "αισθάνεται ντροπή". Ομολογεί ότι το Facebook μπορεί να διεκδικήσει αποζημίωση εκατομμυρίων.

Ντροπή Nasdaq για το ΙΡO του Facebook
«Ντρέπομαι» παραδέχθηκε με πάσα ειλικρίνεια ο διευθύνων σύμβουλος του Nasdaq, λόγω της 30λεπτης καθυστέρησης που σημειώθηκε στη διαπραγμάτευση της μετοχής του Facebook, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η εταιρεία να ζητήσει αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Bob Greifeld δήλωσε ότι η καθυστέρηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης του Facebook την Παρασκευή οφείλεται σε τεχνικό λάθος, καθώς το σύστημα έχει "φτωχό σχεδιασμό" και δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στη μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή «στην ιστορία της ανθρωπότητας». Επισημαίνεται ότι η τιμή διάθεσης ορίστηκε στα 38 δολ. ανά μετοχή με την διοίκηση του Facebook να κάνει λόγο για ισχυρή ζήτηση. Η πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσης όμως, δεν ήταν εντυπωσιακή με κέρδη μόλις 0,6% στα 38,23 δολ. ανά μετοχή. Κατά την πρώτη ώρα διαπραγμάτευσης, περισσότερες από 200 εκατ. μετοχές άλλαξαν χέρια.

Εξαιτίας της καθυστέρησης στην έναρξη της διαπραγμάτευσης, το χρηματιστήριο του Nasdaq βρέθηκε να έχει στην κατοχή του μεγάλη θέση σε μετοχές του Facebook τις οποίες έπρεπε να ρευστοποιήσει. Ο κ. Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, (SEC) δήλωσε ότι θα ερευνήσει το θέμα.

Πριν από μερικές εβδομάδες αναβλήθηκε η δημόσια εγγραφή της BATS Global, επίσης λόγω τεχνικών προβλημάτων, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο εύθραυστα είναι τα συστήματα των χρηματιστηρίων που καλούνται να εκτελέσουν πολλές χιλιάδες εντολών μέσα σε δευτερόλεπτα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v