Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη εβδομάδα απωλειών για Dow και S&P

Πτώση για 6η διαδοχική συνεδρίαση στη Wall μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο για τον τίτλο του Facebook. Διατηρούνται οι ανησυχίες για τις ελληνικές εξελίξεις. Εβδομαδιαίες απώλειες 5% για το πετρέλαιο. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Απώλειες για 6η διαδοχική συνεδρίαση στη Wall Street μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο για τον τίτλο του Facebook . Διατηρούνται οι ανησυχίες για τις ελληνικές εξελίξεις.

Ειδικότερα, με άνοδο μόλις 0,6% στα 38,23 ευρώ ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της η μετοχή του Facebook κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευση στη Wall, διαψεύδοντας τις προσδοκίες των επενδυτών για ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο.

Στα αξιοσημείωτα γεγονότα της ημέρας η καθυστέρηση στην έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής για περισσότερο από μισή ώρα.

Σημειώνεται ότι λίγο πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του τίτλου, αναλυτές προέβλεπαν ότι βάσει των τελευταίων IPO αντίστοιχων εταιριών του κλάδου, δε θα ξάφνιαζε μια πιθανή άνοδο του τίτλου κατά 45%, πάνω από τα 60 δολ.

Ωστόσο, η απροσδόκητη οριακή άνοδος της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού, πίεσε χαμηλότερα το δείκτη Nasdaq.

Πέρα όμως από την απογοήτευση για τη μετοχή της Facebook, συνεχίζουν να προβληματίζουν τους επενδυτές οι ελληνικές εξελίξεις, με τον αναλυτή της Charles Schwab, Randy Frederick να επισημαίνει ότι κάθε μέρα που περνά μοιάζει όλο και πιο πιθανή μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Στον τραπεζικό κλάδο συνεχίστηκαν σήμερα οι πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο με την μετοχή της JP Morgan να υποχωρεί 1,7% στον απόηχο της ανακοίνωσης της προηγούμενης εβδομάδας για ζημιές 2 δισ. δολαρίων σε συναλλαγές του ομίλου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σήμερα 0,6% στα 92,09 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας εβδομαδιαία πτώση 5%, ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,8% στα 1.588 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 2,7% στα 1,51 δολ. και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 3,5% στα 16,27 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε πτώση 0,59%, στις 12.369,38 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,74% στις 1.295,22 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,24%, στις 2.778,79 μονάδες.

Στις ευρωαγορές η συνεδρίαση ήταν ευμετάβλητη αλλά μετά το μεσημέρι, όταν φημολογήθηκε ότι θα επιβληθεί απαγόρευση του short selling ισπανικών τραπεζικών μετοχών, τα πρόσημα στους χρηματιστηριακούς δείκτης στράφηκαν σε υψηλότερα επίπεδα, ενώ τα επιτόκια στα ομόλογα του ευρωπαϊκού Νότου υποχώρησαν χαμηλότερα.

Ωστόσο και αυτή η θετική αντίδραση εκτονώθηκε γρήγορα και τελικώς ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο έκλεισε 1,33% χαμηλότερα στις 5.268 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,6% στις 6.271 μονάδες, ενώ ο CAC χαμηλότερα κατά 0,13% στις 3.008 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v