Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Νευρωτικές" αντιδράσεις στην Wall Street

Άλλη μια συνεδρίαση για …γερά νεύρα στις διεθνείς αγορές, με τα εγχώρια στατιστικά να ευνοούν θετική αντίδραση στην Wall και τις εξελίξεις και φήμες για την ευρω-κρίση να μηδενίζουν εύκολα και συχνά τα κέρδη.

Άλλη μια συνεδρίαση για …γερά νεύρα εκτυλίσσεται στις διεθνείς αγορές, με τα εγχώρια στατιστικά να ευνοούν θετική αντίδραση στην Wall Street και τις εξελίξεις και φήμες για την ευρω-κρίση να μηδενίζουν εύκολα και συχνά τα κέρδη.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξαν με άνοδο που έφτασε στο +0,5%, στον απόηχο ευνοϊκών στατιστικών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Το απόγευμα οι δείκτες έσβησαν τα κέρδη όταν φημολογήθηκαν δυσμενείς εξελίξεις για τις ελληνικές τράπεζες, αλλά οι δείκτες επανήλθαν γρήγορα σε ανοδική πορεία.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 12.675 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,33% στις 1.335 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,18% στις 2.899 μονάδες.

Το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας στο αμερικανικό χρηματιστήριο βουλιάζει αυτή την ώρα 12,15% και διαμορφώνεται στο χαμηλό ημέρας στο 1,50 δολ. ανά ADR.

Το ελληνικό ζήτημα παραμένει στο επίκεντρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ο Πρόεδρος της Ελλάδας ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί νέα εκλογική αναμέτρηση στην χώρα στις 17 Ιουνίου και πολλοί παρατηρητές θεωρουν ότι η ψήφος θα λειτουργήσει ως «δημοψήφισμα» για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ή όχι.

Νευρικότητα, μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων επικράτησαν για μια ακόμη συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εξαιτίας των εξελίξεων και φημών στο πλαίσιο της κρίσης χρεών της ευρωζώνης.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,6% χαμηλότερα στις 5.405 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,26% στις 6.384 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχυμένος 0,31% στις 3.049 μονάδες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση οι αμερικανικοί δείκτες ξεκίνησαν την συνεδρίαση με προσπάθεια θετικής αντίδρασης, υπό την επίδραση ευνοϊκών στατιστικών δεδομένων για την αμερικανική οικονομία.

Ωστόσο οι έντονες επιπτώσεις της ελληνικής ακυβερνησίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τις αγορές ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου και στο ευρώ επικράτησαν τελικώς αρνητικά και η Wall Street έκλεισε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα 4 μηνών.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι οι ανεγέρσεις νέων κατοικιών τον Απρίλιο αυξήθηκαν 2,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκαν στις 717.000 (στο 12μηνο), ενώ ο αριθμός των εκδόσεων οικοδομικών αδειών μειώθηκε 7% στις 715.000 νέες άδειες.

Επίσης η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε δυναμικά τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Η Federal Reserve ανακοίνωσε ότι η παραγωγή εργοστασίων, ορυχείων και κοινωφελών υπηρεσιών των ΗΠΑ εκτινάχθηκε 1,1% με την μεγαλύτερη άνοδο από τον Δεκέμβριο 2010.

Για την συνέχεια αναμένεται η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας Federal Reserve.

Από το επιχειρηματικό μετωπο, η μετοχη της J.P. Morgan Chase ανακάμπτει 1,3% μετά την δήλωση του CEO ότι η ζημία 2 δισ. δολ. από συναλλαγές δεν θα επηρεάσει το μέρισμα.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν σήμερα η Staples και η Target Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v