Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Παραιτείται ο "χαϊδεμένος" της Merkel

Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Norbert Roettgen, που ανέλαβε την ευθύνη της ιστορικής ήττας του κόμματος της καγκελαρίου Angela Merkel στις σημαντικές περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, θα παραιτηθεί.

Γερμανία: Παραιτείται ο χαϊδεμένος της Merkel
Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Γερμανίας Norbert Roettgen, που ανέλαβε την ευθύνη της ιστορικής ήττας του κόμματος της καγκελαρίου Angela Merkel στις σημαντικές περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, θα παραιτηθεί, σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Θα τον αντικαταστήσει στην θέση του υπουργού Περιβάλλοντος, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, ο πιστός «υπαρχηγός» της Καγκελαρίου, ο Peter Altmaier.

Ο 46χρονος κ. Roettgen υπήρξε "προστατευόμενος" της κας Merkel και αναπληρωτής πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και θεωρείτο διάδοχός της στο συντηρητικό κόμμα.

Παραιτείται καθώς αναλαμβάνει την ευθύνη για το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα του κόμματος στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, το κρατίδιο Ρήνου Βεστφαλίας, όπου κατέβαινε ως υποψήφιος πρωθυπουργός και το οποίο εξασφάλισε τελικά η αντιπολίτευση των Σοσιαλδημοκρατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v