Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ευρωπαϊκή αγωνία μεταδίδεται στη Wall

Η έντονη νευρικότητα στην Ευρώπη, μεταδίδεται και στην Wall Street, δημιουργώντας αρνητικά πρόσημα μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες. Βουτιές ευρωαγορών, σε χαμηλό 5 μηνών τα εμπορεύματα.

Η έντονη νευρικότητα στην Ευρώπη εξαιτίας του πολιτικού αδιέξοδου στην Ελλάδα και τις μεγάλες απώλειες της γερμανικής κυβέρνησης σε τοπικές εκλογές, μεταδίδεται και στο αμερικανικό χρηματιστήριο, δημιουργώντας αρνητικά πρόσημα μετά από δύο συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,05% στις 12.686 μονάδες, ο S&P κινείται 1,09% χαμηλότερα στις 1.339 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 1,01% χαμηλότερα στις 2.904 μονάδες.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase παραμένει στο επίκεντρο και αντιδρά με νέες δραματικές απώλειες, στον απόηχο της ανακοίνωσης για ζημία από συναλλαγές ύψους 2 δισ. δολ.

Στην Ευρώπη η κυρίαρχη αρνητική επίδραση προέρχεται από την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα. Το κλίμα επιβαρύνουν οι νέες απαιτήσεις της Ισπανίας για την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών αλλά και η ήττα του κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου στις εκλογές στο κρατίδιο Ρήνου – Βεστφαλίας.

Αρνητική επίδραση είχε και η στατιστική ανακοίνωση διολίσθησης της βιομηχανικής παραγωγής στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,08% στις 5.459 μονάδες, ο DAX κινείται με πτώση 2,15% στις 6.439 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 2,53% στις 3.051 μονάδες.

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν και στις περισσότερες ασιατικές αγορές, ενώ τα εμπορεύματα υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα 5 μηνών.

Από το επιχειρηματικό πεδίο στην Wall Street η μετοχή της Yahoo αντιδρά θετικά με άνοδο 2,2% μετά ην αποχώρηση του επικεφαλής της.

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ολοκλήρωση του ΙΡΟ και η έναρξη της διαπραγμάτευσης της μετοχής του Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v