Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η απασχόληση στήριξε Dow και S&P

Τα καλά στοιχεία στην απασχόληση τερμάτισαν το πτωτικό σερί 6 συνεδριάσεων του δείκτη Dow. Απώλειες για Nasdaq. Απογοήτευσαν οι προβλέψεις της Cisco (-10,7%). Εκτονώθηκαν οι πιέσεις στα ισπανικά ομόλογα.

Τα καλά στοιχεία στην απασχόληση τερμάτισαν το πτωτικό σερί έξι συνεδριάσεων του δείκτη Dow. Πτώση για Nasdaq. Απογοήτευσαν οι προβλέψεις της Cisco (-10,7%). Εκτονώθηκαν οι πιέσεις στα ισπανικά ομόλογα. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε στις ΗΠΑ, ότι ο αριθμός νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε ελαφρώς την προηγούμενη εβδομάδα, κατά 1.000 αιτήσεις στις 367.000.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της JP Morgan Funds, David Kelly, “Επιτέλους σήμερα είχαμε κάποια καλά νέα στο μακροοικονομικό μέτωπο και συγκεκριμένα στην αγορά εργασίας, γεγονός που επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει στο στάδιο της ανάκαμψης.»

Επιπλέον, τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, καταγράφηκε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2008 καθώς τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν εντυπωσιακά.

Στον αντίποδα προβλημάτισαν τα στοιχεία εμπορικού ισοζυγίου του Μαρτίου στις ΗΠΑ καθώς το εμπορικό έλλειμμα διογκώθηκε κατά 51,83 δισ. δολάρια έναντι αύξησης 45,42 δισ. τον προηγούμενο μήνα.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η σημερινή άνοδος των δεικτών, Dow και S&P, αποτελεί αντίδραση στο πολυήμερο πτωτικό σερί των χρηματιστηρίων πριν και μετά την διεξαγωγή των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη.

Στο εταιρικό μέτωπο, οι προβλέψεις της Cisco Systems για το 2012 απογοήτευσαν επενδυτές και αναλυτές με την μετοχή να σημειώνει πτώση  10,7%, πιέζοντας χαμηλότερα τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε σήμερα 0,4% στα 97,24 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά ανοδικά 0,1% στα 1.596 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 7,8% στα 2,05 δολ. και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 0,4% στα 18 δολάρια.

Στη Wall, o Dow σημείωσε άνοδο 0,16%, στις 12.855,04 μονάδες, ο S&P με κέρδη 0,25% στις 1.357,98 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,04%, στις 2.933,64 μονάδες.

Στο αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στην Ισπανία, οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων εκτονώνονται πάντως, εν αναμονή του σχεδίου της Μαδρίτης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Έχοντας κινηθεί με έντονη νευρικότητα και απώλειες κατά κύριο λόγο, οι δείκτες των ευρωαγορών κινήθηκαν μετά το μεσημέρι με άνοδο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,25% στις 5.544 μονάδες, ο DAX κέρδισε 0,66% στις 6.518 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε υψηλότερα 0, 37% στις 3.130 μονάδες.

Δυναμική ήταν η αντίδραση στις αγορές του Νότου, με τον ΙΒΕΧ στην Μαδρίτη να κλείνει ενισχυμένος 3,42% και τον ΜΙΒ στο Μιλάνο 1,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v