Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη μέγκενη του ευρώ-νότου οι αγορές

Παρακολουθώντας με τρόμο το καζάνι που βράζει στον ευρωπαϊκό νότο, οι διεθνείς αγορές καταγράφουν μία ακόμη συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, νευρικότητας και ζημιών. Πτώση ευρώ, χρυσού, πετρελαίου.

Παρακολουθώντας με τρόμο το καζάνι που βράζει στον ευρωπαϊκό νότο, οι διεθνείς αγορές καταγράφουν μία ακόμη συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, νευρικότητας και ζημιών.

Στη Wall Street ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,87% ή 112 μονάδες στις 12.820 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 1% στις 1.350 μονάδες, ο Nasdaq 1,05% στις 2.915 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται χαμηλότερα, με δραματικές πιέσεις στις ισπανικές τράπεζες, ενώ κάθετες απώλειες εμφάνισαν και οι αγορές της Ασίας, πέφτοντας θύματα της συνεχιζόμενης νευρικότητας όσον αφορά την κατάσταση στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες οικονομίες του προβληματικού ευρωπαϊκού νότου.

Η Ισπανία ζήτησε από τις εγχώριες τράπεζες πρόσθετες παρακαταθήκες 45 δισ. δολ. για επισφαλή δάνεια, προκαλώντας δραματικές πιέσεις στις μετοχές των οίκων. Ο τίτλος της Banco Santander βουλιάζει 5,5%.

Η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα και η προοπτική νέας εκλογικής αναμέτρησης μέσα σε λίγες εβδομάδες συνεχίζεουν να επιβαρύνουν την επενδυτική ψυχολογία.

Οι εξελίξεις προκαλούν έντονες πιέσεις στις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,38% στις 5.478 μονάδες, ο DAX κινείται 0,87% χαμηλότερα στις 6.389 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 1,43% στις 3.080 μονάδες.

Η πτώση ξεπερνά το 3,5% στην αγορά της Μαδρίτης.

Το ευρώ υποχωρεί κάτω από 1,3$ και διαμορφώνεται αυτήν την ώρα με πτώση 0,2% στο 1,2967 δολ.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα εμπορεύματα, που έσβησαν χθες όλα τα κέρδη της φετινής χρονιάς, συνεχίζουν χαμηλότερα. Το συμβόλαιο του πετρελαίου υποχωρεί 1% και είναι πλέον στα 95,99 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού χάνει 17 δολάρια στα 1.587 δολ. ανά ουγκιά.

Κατά τα λοιπά, στο αμερικανικό χρηματιστήριο συνεχίζονται οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις, όπως η Walt Disney, η Dean Foods και η Macy’s.

Η Wall Street διένυσε το μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης σε χαμηλότερα επίπεδα και, αν και περιόρισε τις απώλειες μετά το κλείσιμο των ευρωαγορών, ο δείκτης Dow Jones τερμάτισε κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 13.000 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v