Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ελληνική ακυβερνησία "χαντακώνει" την Wall

Ακολουθώντας τις "βουτιές" των ευρωαγορών, η Wall κινείται χαμηλότερα για μια ακόμη συνεδρίαση εξαιτίας της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα. Εντονες πιέσεις στα εμπορεύματα -στα 95$ το πετρέλαιο.

Ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, η Wall Street κινείται χαμηλότερα, με τον φόβο αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,18% στις 12.856 μονάδες, ο S&P κινείται 1,29% στις 1.352 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει απώλειες 1,56% στις 2.912 μονάδες.

Το συντηρητικό κόμμα της ΝΔ δεν κατόρθωσε χθες να πετύχει σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις ατελέσφορες εκλογές της Κυριακής, και την εντολή έχει αναλάβει τώρα ο επικεφαλής του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο πολλοί ξένοι παρατηρητές εκτιμούν ότι υπάρχουν μεγάλα εμπόδια και προβλέπουν ότι θα γίνουν νέες εκλογές στην Ελλάδα σύντομα, ίσως και τον Ιούνιο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, με εξαίρεση, όπως και στην χθεσινή συνεδρίαση, τις αγορές του Νότου, μέχρι το μεσημέρι. Μετά το αρνητικό άνοιγμα της Wall Street οι απώλειες διογκώθηκαν και επεκτάθηκαν σε όλους τους δείκτες των ευρωαγορών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,91% στις 5.604 μονάδες, ο DAX εμφανίζει απώλειες 1,12% στις 6.496 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 2,15% χαμηλότερα στις 3.145 μονάδες.

Στο αμερικανικό χρηματιστήριο δεν έχει προγραμματιστεί κάποια στατιστική ανακοίνωση, αλλά συνεχίζεται η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου από μεγάλες εταιρίες.

Μεταξύ αυτών, η Electronic Arts, η DirecTV Group, η Tenet Healthcare και η OfficeMax, ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα α΄ τριμήνου.

Στις υπόλοιπες αγορές, o δείκτη ςεμπορευμάτων GSCI της Standard & Poor’s στο αμερικανικό χρηματιστήριο διολίσθησε επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση που είναι το χειρότερο σερί από τον Αύγουστο. Ο δείκτης εμπορευμάτων υποχωρεί 1,4% στην συνεδρίαση και εμφανίζει απώλειες 0,2% μέχρι στιγμής στο έτος.

Ο άργυρος, ο χρυσός, το νικέλιο και το αργό πετρέλαιο πρωταγωνιστούν στην πτώση. Το συμβόλαιο του χρυσού στην Νέα Υόρκη υποχωρεί αυτή την ώρα 2,2% στα 1.603 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου «χάνει» 2,32% στα 95,67 δολ. ανά βαρέλι.

Το ευρώ διέρρηξε προς στιγμήν το φράγμα του 1,30 δολ. διολισθαίνοντας στο 1,2983 δολ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v