Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωταγωνιστές οι πωλητές στη Wall Street

Απώλειες στη Wall παρά τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ και τα ισχυρά αποτελέσματα εισηγμένων εταιριών. Πτώση άνω του 1% για Nasdaq. Σε χαμηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Απώλειες στη Wall παρά τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ και τα ισχυρά αποτελέσματα εισηγμένων εταιριών. Πτώση άνω του 1% για Nasdaq. Σε χαμηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Συγκεκριμένα οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα μειώθηκαν κατά 27.000 αιτήσεις στις 365.000 έναντι 379.000 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σημειώνεται ότι μόλις την Τετάρτη οι δείκτες της Wall κινήθηκαν πτωτικά με αφορμή τη μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.

Η αλήθεια είναι ότι η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ευμετάβλητη και ιδιαίτερα όσον αφορά τα στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ, με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στα μηνιαία στοιχεία ανεργίας που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή.

Ωστόσο απογοήτευσαν τα στοιχεία υπηρεσιών καθώς ο δείκτης ISM υποχώρησε στις 53,5 μονάδες τον Απρίλιο έναντι 56 τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι να σημειώνει για άλλη μια φορά σε συνέντευξη τύπου, την ανάγκη τόνωσης της ανάπτυξης.
Σημειώνεται ότι σήμερα η ΕΚΤ κράτησε το βασικό επιτόκιο δανεισμού αμετάβλητο στο 1%.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε η General Motors με την μετοχή ωστόσο να υποχωρεί λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 2% λόγω του ευρύτερα αρνητικού κλίματος που επικράτησε σήμερα στη Wall.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε σήμερα για δεύτερη διαδοχική ημέρα κατά 2,5% στα 102,60 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 1% στα 1.636 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 0,5% στα 2,18 δολ. ενώ το δικαίωμα της κινείται πτωτικά 1,85% στα 19,03 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 0,47%, στις 13.206,51 μονάδες, ο S&P σημείωσε απώλειες 0,77% στις 1.391,54 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,16%, στις 3.024,30 μονάδες.

Στην Ευρώπη, η διορθωτική εικόνα στην Wall άσκησε πιέσεις στους βασικούς δείκτες το απόγευμα και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,15% υψηλότερα στις 5.767 μονάδες, ο DAX 0,24% υψηλότερα στις 6.694 μονάδες, ενώ ο CAC 0,09% χαμηλότερα στις 3.223 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v