Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογοήτευση από την αγορά εργασίας στην Wall

Προβληματισμό προκαλούν τα στατιστικά μεγέθη για την αγορά εργασίας τον Απρίλιο στη Wall Street. Aποδυναμώνεται η αρχική άνοδος των ευρωπαικών αγορών με σημαντικές πιέσεις στις τράπεζες.

Απογοήτευση επιφύλασσαν τα στατιστικά μεγέθη από την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινούνται με πτώση μετά τα μεγάλα χθεσινά κέρδη, ενώ οι ευρωαγορές σβήνουν την αρχική τους άνοδο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 13.237 μονάδες, ο S&P κινείται 0,54% χαμηλότερα στις 1.398 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 0,58% στις 3.032 μονάδες.

Ενώ τα χθεσινά στοιχεία για την αμερικανική μεταποίηση ενέπνευσαν δυναμική άνοδο στα διεθνή χρηματιστήριο, τα σημερινά στοιχεία τόσο για την ευρωπαϊκή μεταποίηση και απασχόληση, όσο και την αμερικανική αγορά εργασίας, προκάλεσαν αντιθέτως απογοήτευση.

Ο δείκτης ΡΜΙ μεταποίησης στην ευρωζώνη διολίσθησε τον Απρίλιο περισσότερο απ’ όσο αναμενόταν, ενώ η ανεργία ανήλθε στο 10,9% στα υψηλότερα επίπεδα στην ιστορία του ευρώ.

Στις ΗΠΑ, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μειώθηκε αισθητά τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ιδιωτικών ερευνών ADP, οι εργοδότες στον ιδιωτικό τομέα προχώρησαν σε 119.000 προσλήψεις ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι θα γίνουν 170.000 προσλήψεις.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έσβησαν τα κέρδη που επικρατούσαν μέχρι το μεσημέρι μετά την ανακοίνωση των μεγεθών για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, ενώ στις αγορές του Νότου επικρατούν κάθετες απώλειες με «βουτιές» στους τραπεζικούς κλάδους και άρση διαπραγμάτευσης ιταλικών τραπεζών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί αυτή την ώρα 0,9%, ο DAX υποχωρεί 0,7% ενώ ο CAC στο Παρίσι σημειώνει ήπια άνοδο. Ο δείκτης IBEX στην Μαδρίτη βουλιάζει 3% ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο υποχωρεί 2,5% με άρση διαπραγμάτευσης των μετοχών της Unicredit και της UBI Banka.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο στην Wall Street, αποτελέσματα α΄ τριμήνου ανακοινωσε η Comcast Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v