Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Ωθηση από Q1 αλλά "βαρίδι" το ΑΕΠ

Θετικά πρόσημα επί 4η συνεδρίαση επικρατούν στην Wall, με οδηγό τα αποτελέσματα της Amazon, αν και η "χλιαρή" εκτίμηση για το ΑΕΠ α΄ τριμήνου περιορίζει τα κέρδη. Κέρδη ευρωαγορών στην συνεδρίαση και την εβδομάδα.

Θετικά πρόσημα επί 4η συνεδρίαση επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με «οδηγό» τα αποτελέσματα της Amazon, αν και η «χλιαρή» εκτίμηση για το ΑΕΠ α΄ τριμήνου περιορίζει τα κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 13.235 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,31% στις 1.404 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,31% υψηλότερα στις 3.060 μονάδες.

Το επίκεντρο στην Wall Street παραμένει στραμμένο στα αποτελέσματα α΄ τριμήνου μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, με την Amazon.com να προστίθεται στον κατάλογο των εταιριών που ανακοινώνουν πολύ καλά αποτελέσματα τριμήνου και στηρίζουν την αγορά σε σβήσιμο των απωλειών για τον μήνα.

Ο τίτλος της Amazon ενισχύεται 14% και πολλοί οίκοι προχώρησαν σε αναβάθμιση της σύστασής του για τον τίτλο.

Από τις 254 εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, το 72% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις σύμφωνα με την Thomson Reuters. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της Apple έκαναν την αρχή στο ράλι τιμών λόγω Q1 που επικρατεί σχεδόν όλη την εβδομάδα.

Ο δείκτης S&P 500 ενισχύεται 1,6% μέχρι στιγμής στην εβδομάδα κι έχει σβήσει σχεδόν όλες τις απώλειες του Απριλίου και κινείται πάνω από τον κυλιόμενο μέσο όρο 50 ημερών.

Η στατιστική εικόνα δεν είναι ευνοϊκή για την αμερικανική οικονομία σήμερα, καθώς ανακοινώθηκε ότι το αμερικανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε με ρυθμό 2,2% στο α΄ τρίμηνο.

Ο συντελεστής είναι χαμηλότερος σχετικά με το προηγηθέν τρίμηνο και με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, αλλά πάντως πρόκειται για την αρχική μέτρηση του υπουργείου, που πιθανότατα θα αναθεωρηθεί στην συνέχεια.

Βαρίδι παραμένει για την αγορά η κρίση χρεών στην ευρωζώνη, που κλιμακώθηκε σήμερα με την νέα υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αγνόησαν πάντως την υποβάθμιση και κινήθηκαν σε θετικά εδάφη. Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,37% στις 5.770 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,52% στις 6.775 μονάδες, ενώ ο CAC αντιδρά με άνοδο 0,64% στις 3.260 μονάδες..

Εν τω μεταξύ στην Wall Street δυναμώνει ο «χορός» των ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Μεταξύ άλλων ανακοινώνουν αποτελέσματα Q1 οι Chevron, Ford Motor, Goodyear Tire & Rubber και η Merck.

Μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης κοινοποίησαν επίσης μεγέθη οι Expedia, Starbucks κ. α. επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v