Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποτελέσματα και οικονομία δίχασαν τη Wall

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των 3Μ και AT&T στήριξαν την άνοδο σε Dow και S&P. Απώλειες για Nasdaq. Προβλημάτισαν τα στοιχεία για την στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των 3Μ και AT&T στήριξαν την άνοδο σε Dow και S&P. Απώλειες για Nasdaq. Προβλημάτισαν τα στοιχεία για την στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά, προβλημάτισαν τους αναλυτές τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα αναφορικά με την στεγαστική αγορά στις ΗΠΑ. Ειδικότερα ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller διολίσθησε κάθετα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα μιας δεκαετίας.

Αντίστοιχα, οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν 7,1% τον Μάρτιο αλλά διαμορφώθηκαν σε επίπεδα οριακά πάνω από τα αναμενόμενα, στα 328.000 νέα σπίτια.

Παράλληλα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο, στις 69,2 μονάδες.

Στη συνεδρίαση της Wall, τις εντυπώσεις σήμερα κέρδισε η μετοχή της 3Μ, η διοίκηση της οποίας ανακοίνωσε αποτελέσματα πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών και παράλληλα αναβάθμισε τις προοπτικές κερδοφορίας του ομίλου για το 2012.

Αντίστοιχα καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η AT&T με την μετοχή να κερδίζει 3,9%.

Ωστόσο το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται σήμερα στα αποτελέσματα τριμήνου που θα ανακοινώσει η Apple μετά το πέρας της συνεδρίασης. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Apple συμπλήρωσε 10 πτωτικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 11.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 82% των εισηγμένων εταιριών στον δείκτη S&P (όσες δηλαδή έχουν γνωστοποιήσει αποτελέσματα από 10/4 έως σήμερα) ανακοίνωσαν καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου.

Επιπλέον σήμερα άρχισε επίσης η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 0,4% στα 103,55 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά 0,6% στα 1642 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 2,2% στα 2,23 δολ. ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 0,4% στα 19,52 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,58%, στις 13.001,71 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,37% στις 1.372,01 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,3%, στις 2.961,60 μονάδες.

Μικτά πρόσημα και μεταβλητότητα επικράτησαν στο μεγαλύτερο διάστημα των συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά η ευρεία άνοδος των τραπεζικών κλάδων προκάλεσε τελικώς θετικά κλεισίματα και μίνι-ράλι της τελευταίας ώρας για ορισμένους δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε 1% υψηλότερα, ανακτώντας τμήμα των απωλειών 2,3% που είχε υποστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,78% στις 5.709 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,03% στις 6.590 μονάδες, ενώ ο CAC ανέκαμψε 2,29% στις 3.169 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v