Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Wall υπό βροχή macro και Q1

Η πληθώρα στατιστικών κι εταιρικών ανακοινώσεων αποσπά το επενδυτικό ενδιαφέρον και στηρίζει τη Wall σε ανάκαμψη μετά τις κάθετες χθεσινές απώλειες λόγω ευρωζώνης. Στο επίκεντρο Apple και Fed.

Η πληθώρα στατιστικών και επιχειρηματικών ανακοινώσεων στην αμερικανική οικονομία αποσπά το επενδυτικό ενδιαφέρον στην Wall Street και στηρίζει σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες μετά τις έντονες χθεσινές απώλειες εξαιτίας της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,73% στις 13.021 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,41% στις 1.373 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,04% υψηλότερα στις 2.972 μονάδες.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια υποχώρησαν, πλην του Χονγκ Κονγκ, αλλά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σταθεροποιητικά, με ορισμένα να αποκαθιστούν τμήμα της μεγάλης χθεσινής πτώσης.

O δείκτης FTSE υποχωρεί 0,04% στις 5.663 μονάδες, αλλά ο DAX ενισχύεται 0,7% στις 3.120 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,14% στις 6.514 μονάδες.

Στην Wall Street το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις πολλές ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών και επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου –με κυρίαρχα τα αποτελέσματα της Apple μετά το κλείσιμο.

Σήμερα αρχίζει επίσης η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller που διολίσθησε κάθετα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα μιας δεκαετίας. Ο δείκτης μειώθηκε 0,8% στον μήνα και 3,5% στο 12μηνο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν 7,1% τον Μάρτιο στις ΗΠΑ αλλά πάντως διαμορφώθηκαν σε επίπεδα λίγο πάνω από τα αναμενόμενα, στα 328.000 νέα σπίτια, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα. στο 69,2 τον Απρίλιο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, όλα τα «φώτα» είναι στραμμένα στο Q1 του τεχνολογικού κολοσσού Apple, αλλά και στα αποτελέσματα τριμήνου άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η 3M, η Netflix που βουλιάζει 14% και η Big Lots που επίσης εμφανίζει έντονες απώλειες.

Στις υπόλοιπες αγορές εμφανίζονται σταθεροποιητικές τάσεις, με το συμβόλαιο του πετρελαίου να κερδίζει 1 σεντς στα 103,12 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κερδίζει 14 δολ. στα 1.646 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v