Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GE και Microsoft ανεβάζουν 100 μονάδες τον Dow

Τα καλά αποτελέσματα μεγάλων εταιριών δημιουργούν θετικό κλίμα στην Wall, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν στενά την εαρινή σύνοδο ΔΝΤ και τις εκλογές στην Γαλλία. Εβδομαδιαία άνοδος 1,7% στις ευρωαγορές.

Τα καλά αποτελέσματα GE και Microsoft δημιουργούν θετικό κλίμα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην εαρινή σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον καθώς και τις κρίσιμες εκλογές στην Γαλλία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,86% στις 13.076 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,72% στις 1.387 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,83% υψηλότερα στις 3.033 μονάδες.

Η αναλογία κερδισμένων / χαμένων μετοχών διαμορφώνεται στις 3 προς 1 στο New York Stock Exchange με τον όγκο συναλλαγών στις 420 εκατομμύρια μετοχές.

Η General Electric ενισχύεται 1,96% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου που έδειξαν λειτουργικά κέρδη καλύτερα των αναμενόμενων, στα 34 σεντς ανά μετοχή.

Η μετοχή της Microsoft αντιδρά με άνοδο 5,5% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στον «χορό» των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου συμμετέχουν σήμερα η πετρελαϊκή Schlumberger, η τεχνολογική Advanced Micro Devices, η SanDisk και η Etrade, από τις μεγάλες αμερικανικές εταιρίες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο υποχώρησε χθες επί 2η συνεχόμενη συνεδρίαση, καθως οι ανησυχίες για την έκταση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη επισκίασε το ευνοϊκό σερί από εταιρικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ.

Τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα στην Ουάσιγκτον όπου διεξάγεται η εαρινή σύνοδος κορυφής ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, καθώς και στις παρυφές οι σύνοδο των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των ομάδων G-20 και G-8. Στην κορυφή της ατζέντας των συνόδων βρίσκεται το ζήτημα της αύξησης των πόρων του ΔΝΤ ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή πραγματοποιείται ο α΄ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, όπου αναμένεται να επικρατήσουν ο Πρόεδρος Nicolas Sarkozy και ο Σοσιαλιστής αντίπαλός του Francois Hollande, οι οποίοι και θα διεκδικήσουν το χρίσμα την επόμενη Κυριακή 6 Μαΐου.

Οι αναλυτές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την αναμέτρηση, καθώς και οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονται επιρρεπείς σε εναλλακτικές στρατηγικές για την εκτόνωση της οικονομικής κρίσης, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση και μεταβλητότητα στις αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν υψηλότερα, με ώθηση κυρίως από την ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση στην δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,7% στην εβδομάδα, αποκομίζοντας εβδομαδιαία κέρδη για πρώτη φορά σε 5 εβδομάδες.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,48% στην συνεδρίαση κλείνοντας στις 5.772 μονάδες, ο DAX τερμάτισε 1,18% υψηλότερα στις 6.750 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,46% στις 3.189 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 57 σεντς στα 102,84 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 3,7 δολ. στα 1.643 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v