Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 6% το yield στο ισπανικό 10ετές ομόλογο

Τα επιτόκια στα 10ετή ομόλογα της Ισπανίας επανήλθαν πάνω από 6%, οδηγώντας τις τιμές των γερμανικών Bunds σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανή μετάδοση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Στο 6% το yield στο ισπανικό 10ετές ομόλογο
Τα επιτόκια στα 10ετή ομόλογα της Ισπανίας επανήλθαν πάνω από 6%, οδηγώντας τις τιμές των γερμανικών Bunds σε επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν σοβαρά για την δυνατότητα της Μαδρίτης να θέσει υπό έλεγχο τα δημοσιονομικά της προβλήματα και για πιθανή μετάδοση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη.

Το ισπανικό CDS επίσης εκτινάχθηκε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Αν το ισπανικό επιτόκιο μείνει παρατεταμένα πάνω από το 6% στα 10ετή ομόλογα, το κόστος δανεισμού θα κινείται σε αφόρητα επίπεδα.

Το πρόσφατο ξέσπασμα της κρίσης απειλεί να μεταδοθεί στην Ιταλία, όπου τα 10ετή yields ενισχύονται αυτή την ώρα 8 μονάδες βάσης και κινούνται στο 5,7%. Οι προεδρικές εκλογές στην Γαλλία επιτείνουν την νευρικότητα στις αγορές και δημιουργούν δυσχερείς συνθήκες για τις πωλήσεις ομολόγων που έχει προγραμματίσει για την επόμενη εβδομάδα το Μιλάνο.

Τα 10ετή yields της Γαλλίας ενισχύονται 3 μ.β. στο 3,13% και τα γαλλικά CDS 10 μ.β. στο 210, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα γερμανικά ομόλογα βελτιώνουν το στάτους του «καταφυγίου» και ενδοσυνεδριακά τα επιτόκια στα 10ετή Bunds διολίσθησαν στο αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών του 1,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v