Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτική εικόνα στην Wall με Q1 στο επίκεντρο

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινούνται οι μετοχές σε Wall και ευρωαγορές μετά τα μεγάλα χθεσινά κέρδη. Στο επίκεντρο αφενός η ροή επιχειρηματικών αποτελεσμάτων Q1 και αφετέρου η Ισπανία.

Διορθωτική εικόνα μετά τα έντονα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης επικρατεί στην Wall Street, με τους επενδυτές να παρακολουθούν την ροή των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,57% στις 13.038 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,39% στις 1.385 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,36% χαμηλότερα στις 3.031 μονάδες.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων χρήσης των μεγάλων εισηγμένων θα δημιουργήσει τον καταλύτη για την βραχυπρόθεσμη μετέπειτα πορεία της αγοράς, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Μέχρι σήμερα, οι 22 από τις 29 επιχειρήσεις του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με την Investec.

Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη παραμένουν καίριος παράγοντας για την επενδυτική ψυχολογία, με το επίκεντρο στην Ισπανία. Η σχετική επιτυχία της χθεσινής δημοπρασίας στην Μαδρίτη προσέφερε στους επενδυτές την αφορμή για την μεγάλη χθεσινή άνοδο της Wall Street και των ευρωαγορών. Μια ακόμη κρίσιμη δοκιμασία αναμένεται με την δημοπρασία πιο μακροπρόθεσμων ομολόγων την Πέμπτη.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σήμερα διορθωτικά. Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,33% στις 5.748 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 1,09% στις 6.727 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει απώλειες 1,71% στις 3.236 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 12 δολάρια διαμορφώνεται το συμβόλαιο του χρυσού στα 1.639 δολ. ανά ουγκιά, ενώ του πετρελαίου πέφτει 0,53% στα 103,65 δολ. ανά βαρέλι.

Ο δείκτης Dow έκλεισε χθες πάνω από τις 13.000 μονάδες για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα και πλέον, κερδίζοντας σχεδόν 200 μονάδες στην συνεδρίαση.

Σήμερα στο χρηματιστήριο της Wall Street η μετοχή της Yahoo ενισχύεται 1,52% μετά την ανέλπιστη αύξηση κερδών 28% που ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο.

Ο τίτλος της Intel αντιδρά με πτώση 2,7% και της IBM με απώλειες 2,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

Κινητικότητα εμφανίζεται στην μετοχή της Berkshire Hathaway μετά την ανακοίνωση ότι ο ιδρυτής της κ. Warren Buffett πάσχει από καρκίνο του προστάτη.

Η Bank of New York Mellon ανακοίνωσε μείωση κερδών 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ η BlackRock ανακοίνωσε μικρή αύξηση κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v