Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σορτάρει τα γερμανικά ομόλογα ο John Paulson

Ο John Paulson, ένας από τους πλέον επιτυχημένους hedge fund manager, σορτάρει τα γερμανικά κρατικά ομόλογα και στοιχηματίζει σε σημαντική επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη κατά τους επόμενους μήνες.

Σορτάρει τα γερμανικά ομόλογα ο John Paulson
Ο John Paulson, ο δισεκατομμυριούχος hedge fund manager που είχε προβλέψει την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς κατοικιών, σορτάρει τα γερμανικά κρατικά ομόλογα στοιχηματίζοντας σε σημαντική επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη κατά τους επόμενους μήνες.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον κ. Paulson, ο γνωστός επενδυτής «ποντάρει» εναντίον των γερμανικών χαρτιών – τα οποία σημειωτέον θεωρούνται από τα ασφαλέστερα στον πλανήτη – επειδή εκτιμά ότι τα προβλήματα της Ισπανίας θα απειλήσουν την σταθερότητα της ευρωζώνης. Επισημαίνεται ότι ενώ η απόδοση του ισπανικούς 10ετούς ομολόγου έχει ξεπεράσει το 6%, η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου περιορίζεται στο 1,66%.

Σημειώνεται πάντως, ότι το 2011 ήταν μία ιδιαιτέρως κακή χρονιά για τον John Paulson καθώς η βασική του εταιρεία, η Advantage Plus κατέγραψε πτώση 51% επιφέροντας ζημίες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους επενδυτές. Παρά το "στραπάτσο", ο κ. Paulson θεωρείται από τους πλέον επιτυχημένους hedge fund managers διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v