Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στην Wall λόγω αποτελεσμάτων Q1 και Ευρώπης

Η καλή υποδοχή στα αποτελέσματα Q1 κολοσσών όπως η Goldman Sachs, η Coca-Cola και η J&J, ωθεί υψηλότερα την Wall Street. Κέρδη ευρωαγορών χάρη στον ZEW και την ισπανική δημοπρασία.

Η καλή υποδοχή στα αποτελέσματα Q1 κολοσσών όπως η Goldman Sachs, η Coca-Cola και η J&J, ωθεί υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στην Wall Street

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,93% στις 13.041 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,73% στις 1.371 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,59% στις 3.006 μονάδες.

Η μετοχή της Goldman Sachs αντιδρά με άνοδο 1,4% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου, που έδειξαν υψηλότερα των αναμενόμενων κέρδη α΄τριμήνου, ενώ οι υπόλοιπες μεγάλες τράπεζες ακολουθούν επίσης με κέρδη.

Θετικά αντιδρούν τόσο η Coca Cola Co. (+0,7%) όσο και η Johnson & Johnson στα αποτελέσματά τους.

Η μετοχή της First Solar εκτινάσσεται 5% αντιδρώντας στην απόφαση περικοπής του διεθνούς προσωπικού κατά 30% ή περίπου 2.000 εργαζόμενους και την διακοπή της λειτουργίας εγκαταστάσεων στην Φρανκφούρτη.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας έχουν μικτή επίδραση, καθώς εμφανίστηκε μεγάλη μείωση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών αλλά και μεγάλη αύξηση στις εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών.

Επιπλέον η βιομηχανική παραγωγή παρέμεινε αμετάβλητη επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα στην αμερικανική αγορά τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Στο σύνολο του α΄ τριμήνου, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 5,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο.


Στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο χάρη στα καλά μεγέθη από τις πωλήσεις λιανικού εμπορίου, αλλά οι δείκτες της ευρύτερης αγοράς S&P 500 και Nasdaq πιέστηκαν από την διορθωτική κίνηση τεχνολογικών κολοσσών όπως η Apple και η Google.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν σε χαμηλότερα επίπεδα, αλλά οι ευρωαγορές αντιδρούν θετικά στην μεγάλη ζήτηση για την έκδοση ισπανικών ομολόγων και την ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση του δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ZEW στην Γερμανία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,96% στις 5.721 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,27% στις 6.710 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύεται 1,74% στις 3.261 μονάδες.

Θετική εικόνα επικρατεί στις αγορές εμπορευμάτων, με το συμβόλαιο του πετρελαίου να κερδίζει 1,23 δολ. στα 104,16 δολ. ανά βαρέλι και του χρυσού 0,22% υψηλότερα στα 1.653 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v