Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερμάτισε το πτωτικό σερί στη Wall Street

Ανέκαμψαν οι δείκτες στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Alcoa και τη μείωση των επιτοκίων στα ισπανικά ομόλογα. Σε ήπιους ρυθμούς η ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Άνοδος για το πετρέλαιο.

Ανέκαμψαν οι δείκτες στη Wall μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Alcoa και τη μείωση των επιτοκίων στα ισπανικά ομόλογα. Σε ήπιους ρυθμούς η ανάπτυξη στις ΗΠΑ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, ως έκπληξη χαρακτηρίζονται από τους αναλυτές τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης ο κολοσσός αλουμινίου Alcoa.

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 94 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών που ανέμεναν οι αναλυτές.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Standard Life Investments, France Hudson, “τα απροσδόκητα καλά αποτελέσματα της Alcoa ουσιαστικά αντανακλούν τις θετικές οικονομικές εξελίξεις εκτός των ΗΠΑ. Ίσως η παγκόσμια οικονομία να βαίνει σε στάδιο σταθερότητας ακόμα και αν η ανάπτυξη στην Κίνα δείχνει σημάδια κόπωσης".

Παράλληλα με ήπιους ρυθμούς συνεχίζει να αναπτύσσεται η οικονομία των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στη Beige Book που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την Fed.

Επιπλέον, πτωτικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ισπανικών ομολόγων (στο 5,9% το 10ετές ισπανικό) γεγονός που καθησύχασε εν μέρει τις ανησυχίες των αναλυτών για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Τρίτης, η Wall κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τις αρχές του έτους καθώς η άνοδος στην απόδοση των ισπανικών ομολόγων στο απαγορευτικό 6%, αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Από πλευράς τίτλων, ισχυρή άνοδο σημείωσε σήμερα ο τραπεζικός κλάδος. Συγκεκριμένα η μετοχή της Bank of America ενισχύθηκε 3,7%, της Citigroup 2,7% και της Wells Fargo 2,6%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,8% στα 102,87 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά 0,05% στα 1.660 δολ./oz.

Επιπλέον στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 2,04% στη δημοπρασία που διενεργήθηκε την Τετάρτη από το Υπουργείο Οικονομικών.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε πτώση 6,2% στα 2,42 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,4% στα 17,70 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,70%, στις 12.805,47 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,75% στις 1.368,76 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 0,84%, στις 3.016,46 μονάδες.

Οι ευρωαγορές σήμερα αντέδρασαν θετικά αντλώντας ανακούφιση από το ράλι των τραπεζών και την μείωση των επιτοκίων στα ομόλογα Ιταλίας και Ισπανίας.

Οι δηλώσεις μέλους της ΕΚΤ για πιθανή επανέναρξη του προγράμματος αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα, τροφοδότησαν την θετική αντίδραση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,7% στις 5.635 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,03% στις 6.675 μονάδες, ενώ ο CAC 0,62% υψηλότερα στις 3.238 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v