Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έχασε τις 13.000 μονάδες ο Dow Jones

Απώλειες στη Wall στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων απασχόλησης. Στο επίκεντρο η έναρξη αποτελεσμάτων για το Q1. Εκτόξευση 43% για τον τίτλο της AOL. Πιέσεις στην απόδοση των αμερικανικών ομολόγων.

Απώλειες στη Wall στον απόηχο των απογοητευτικών στοιχείων απασχόλησης στις ΗΠΑ. Στο επίκεντρο η έναρξη αποτελεσμάτων για το Q1. Εκτόξευση 43% για τον τίτλο της AOL. Πιέσεις στην απόδοση των αμερικανικών ομολόγων. Σε χαμηλό 7 εβδομάδων το πετρέλαιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, τον Μάρτιο δημιουργήθηκαν μόλις 120.000 νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έναντι 227.000 θέσεων τον προηγούμενο μήνα και 205.000 που προέβλεπαν οι αναλυτές. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο που οι νέες θέσεις εργασίας υποχώρησαν κάτω από τις 200.000.

Ωστόσο αξίζει να αναφερθεί ότι η ανεργία τον Μάρτιο υποχώρησε στο 8,2% από 8,3% τον Φεβρουάριο.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της J.P. Morgan Funds, David Kelly, “ Η έναρξη της χρηματιστηριακής εβδομάδας ήταν αφιερωμένη στα στοιχεία απασχόλησης. Οι αριθμοί ήταν απογοητευτικοί”.

Επιπλέον η επιστροφή των επενδυτών από τις γιορτές του Πάσχα, οδήγησε την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σε χαμηλό τεσσάρων εβδομάδων, στο 2,02% μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης.

Παράλληλα, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προβλέπεται να συγκεντρώσουν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, με την Alcoa να ανοίγει τον κύκλο μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης. Η J.P. Morgan Chase και η Wells Fargo θα ανακοινώσουν αποτελέσματα την Παρασκευή.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές της AOL εκτοξεύτηκαν σήμερα έως και 46% μετά την ανακοίνωση συμφωνίας της τάξεως 1 δισ. δολαρίων για την πώληση πατεντών στην Microsoft.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,3% έναντι του ευρώ στα $1,3133 καθώς εντείνονται οι φήμες στις ΗΠΑ ότι η Fed ενδεχομένως να προχωρήσει σε νέο γύρο επαναγοράς ομολόγων μετά τα απογοητευτικά στοιχεία απασχόλησης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,4% στα 101,85 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 0,9% στα 1.646 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής εμφάνιζε απώλειες 0,45% στα 2,20 δολ. και το δικαίωμα της σημείωνε πτώση 0,2% στα 18,36 δολάρια.

Στη Wall, o Dow υποχώρησε 1%, στις 12.929,29 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 1,14% στις 1.382,19 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 1,08%, στις 3.047,08 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρέμειναν τη Δευτέρα κλειστά στο πλαίσιο των εορτασμών του καθολικού Πάσχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v