Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Πτώση ανεργίας στο 8,2% τον Μάρτιο

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε σχετικά λίγες νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας. Tο ποσοστό της ανεργίας, όμως, υποχώρησε περαιτέρω στο 8,2%.

ΗΠΑ: Πτώση ανεργίας στο 8,2% τον Μάρτιο
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε σχετικά λίγες νέες θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας αλλά το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε περαιτέρω και διαμορφώθηκε στο 8,2%.

Οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 120.000, σύμφωνα με τα στοιχεία. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα δημιουργηθούν 205.000 νέες θέσεις (πλην του αγροτικού τομέα). Τον Φεβρουάριο είχαν προστεθεί 227.000 θέσεις εργασίας στην οικονομία των ΗΠΑ και το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 8,3%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών, παραμένουν σήμερα κλειστά λογω της αργίας για το καθολικό Πάσχα.

Ομως οι traders στην Wall Street έχουν ευκαιρία 45 λεπτών να αντιδράσουν σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές ανακοίνωση.

Κι αυτό γιατί η αγορά παραγώγων του δείκτη Standard & Poor’s 500 και του Dow Jones Industrial Average θα συνεχιστεί μέχρι τις 4:15 ώρα Ελλάδας. Στην συνέχεια οι συναλλαγές στην αγορά futures του Chicago Mercantile Exchange θα διακοπούν για την υπόλοιπη μέρα.

Οι αγορές futures αντέδρασαν με πτώση στα στοιχεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v