Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στην Wall Street ενόψει του Q1

Αρνητικά αντιδρά η Wall στα δυσοίωνα στοιχεία για την απασχόληση. Νευρικότητα ενόψει έναρξης αποτελεσμάτων Q1. Κέρδη 40% για την AOL μετά το συμβόλαιο με Microsoft. Αργία στις ευρωαγορές, 2$ χαμηλότερα το πετρέλαιο.

Αρνητικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο εξαιτίας των απογοητευτικών μεγεθών για την απασχόληση που κοινοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ ο τίτλος της AOL εκτινάσσεται μετά την συμφωνία πώλησης δικαιωμάτων στην Microsoft Corp.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,17% στις 12.908 μονάδες, ο S&P εμφανίζει απώλειες 1,33% στις 1.379 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται με πτώση 1,24% στις 3.042 μονάδες.

Εξι μετοχές υποχωρούν έναντι μιας που ενισχύεται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 126 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές ώρες.

Η Wall Street δεν λειτούργησε την Παρασκευή λόγω της αργίας για το καθολικό Πάσχα, αλλά οι αγορές futures και το δολάριο διολίσθησαν κάθετα όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία μόνο 120.000 θέσεων εργασίας τον Μάρτιο.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Νοέμβριο που η δημιουργία νέων θέσεων διαμορφώθηκε κάτω από τις 200.000 και η ανακοίνωση προκάλεσε απογοήτευση στην αγορά.

Σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί στατιστική ανακοίνωση, αλλά αναμένεται ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη κ. Ben Bernanke σχετικά με την χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα προβλέπεται να συγκεντρώσουν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου, με την Alcoa να ανοίγει τον κύκλο μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης.

Η J.P. Morgan Chase και η Wells Fargo θα ανακοινώσουν αποτελέσματα την Παρασκευή.

Σήμερα, το επίκεντρο στρέφεται στην μετοχή της AOL που αντιδρά με εκτίναξη 43% στην ανακοίνωση συμφωνίας αξίας άνω του 1 δισ. δολ. για την πώληση πατέντων στην Microsoft.

Κινητικότητα παρατηρείται και στον τίτλο της Great Wolf Resorts (+15%) που έλαβε νέα προσφορά εξαγοράς από την KSL Capital Partners.

Η Sony Corp. ενισχύεται ελαφρώς στις διεθνείς συναλλαγές μετά την ανακοινωση προγράμματος περικοπών του 6% του προσωπικού της.

Η Eli Lilly κερδίζει 0,37% μετά την έγκριση τεστ που σχετίζεται με την νόσο Αλτσχάιμερ.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν σήμερα κλειστά στο πλαίσιο των εορτασμών του καθολικού Πάσχα.

Από τις υπόλοιπες αγορές, η τιμή του συμβολαίου του αργου πετρελαίου στη Νέα Υόρκη υποχωρει κάτω από τα 102 δολ. ανά βαρέλι. μετά απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και την επικείμενη έναρξη διεθνώς συνομιλιών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το συμβόλαιο Μαΐου του πετρελαίου στο New York Mercantile Exchange διολισθαίνει 1,9 δολ. ή 1,8% στα 101,41 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v