Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch:Θα διατηρηθεί η πίεση σε ισπανικές τράπεζες

To υψηλό κόστος χρηματοδότησης και η δύσκολη πρόσβαση στις αγορές θα αποτελέσουν σοβαρές προκλήσεις για τις ισπανικές τράπεζες, εκτιμά η Fitch.

Fitch:Θα διατηρηθεί η πίεση σε ισπανικές τράπεζες
To υψηλό κόστος χρηματοδότησης και η δύσκολη πρόσβαση στις αγορές θα αποτελέσουν σοβαρές προκλήσεις για τις ισπανικές τράπεζες, εκτιμά η Fitch σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι η αύξηση των επιτοκίων στα ισπανικά ομόλογα θα αυξήσει την πίεση στις ισπανικές τράπεζες, οι οποίες έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες απώλειες από απομειώσεις, υψηλότερα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας και ένα δύσκολο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Το επιτόκιο στο ισπανικό 10ετές πέρασε την Τρίτη για λίγο πάνω από το όριο του 6%, ανεβάζοντας τις αποδόσεις στο τραπεζικό χρέος, σημειώνει η Fitch, υπογραμμίζοντας ότι όπως και σε άλλες χώρες, η σύνδεση μεταξύ του κρατικού και του τραπεζικού κόστους χρηματοδότησης είναι ισχυρή.

Η Fitch εκτιμά ότι δεδομένου ότι οι χρηματοδοτικές πιέσεις έχουν επεκταθεί πέρα από τις χώρες του νότου και της περιφέρειας, θα περάσει αρκετό διάστημα μέχρι να υποχωρήσουν.

Οι προκλήσεις στην χρηματοδότηση θα διατηρήσουν την πίεση στα περιθώρια επιτοκίων και την πιστωτική επέκταση, την ώρα που οι τράπεζες είναι αντιμέτωπες με αυστηρότερα κριτήρια κεφαλαιακής επάρκειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v