Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Q1 της Alcoa ωθεί την Wall υψηλότερα

Τα καλά αποτελέσματα της Alcoa και η μείωση επιτοκίων στα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας στηρίζουν σε θετική αντίδραση την Wall μετά την χθεσινή χειρότερη μέρα της χρονιάς. Κέρδη ευρωαγορών.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Alcoa και η μείωση των επιτοκίων στα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας βοηθούν σε θετική αντίδραση τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,78% στις 12.815 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1% στις 1.372 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,85% υψηλότερα στις 3.016 μονάδες.

Η Wall Street υπέστη χθες την χειρότερη συνεδρίαση της φετινής χρονιάς, εξαιτίας κυρίως των φόβων για αναζωπύρωση της κρίσης χρεών της ευρωζώνης με «στόχους» την Ισπανία και την Ιταλία. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,7% σημειώνοντας απώλειες επί 5 συνεχόμενες συνεδριάσεις.

Σήμερα ωστόσο προκαλούν ανακούφιση τα αποτελέσματα του κολοσσού αλουμινίου Alcoa, που καταγράφει ράλι μετοχής 6%. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας που παραδοσιακά «ανοίγει τον χορό» των αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 94 εκατ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο.

Αύριο θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μεταξύ άλλων η Google και η Fastenal και την τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας η J.P. Morgan Chase και η Wells Fargo.

Από το οικονομικό μέτωπο σήμερα, θα δημοσιεύσει η Federal Reserve την οικονομική έκθεση Beige Book.

Ελαφρώς καλύτερες διαθέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υποχωρούν τα επιτόκια στις αγορές ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,67% στις 5.633 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,39% στις 6.698 μονάδες, ενώ ο CAC κινείται 1,51% υψηλ΄τοερα στις 3.266 μονάδες..

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις μετά τον σεισμό 8,6 βαθμών Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σουμάτρα που υποχρέωσαν την Ινδονησία να εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Οι αγορές εμπορευμάτων κινούνται σταθεροποιητικά, με το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού να υποχωρεί 3 δολ. στα 1.657 δολ. ανά ουγκιά ενώ το συμβόλαιο Μαΐου του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 61 σεντς στα 101,63 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v