Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Rajoy: Ισπανία και ευρωζώνη έχουν κοινό συμφέρον

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy, ζήτησε από τους υπόλοιπους ηγέτες της ευρωζώνης «να είναι προσεκτικοί» στα σχόλιά τους για την Ισπανία, ενώ τόνισε πως ό,τι είναι καλό για την Ισπανία είναι καλό και για ΕΕ.

Rajoy: Ισπανία και ευρωζώνη έχουν κοινό συμφέρον
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Mariano Rajoy, ζήτησε την Τετάρτη από τους υπόλοιπους ηγέτες της ευρωζώνης "να είναι προσεκτικοί" στα σχόλιά τους για την Ισπανία, ενώ τόνισε πως "ό,τι είναι καλό για την Ισπανία είναι καλό και για την ευρωζώνη".

"Θέλω να πω τα εξής όσον αφορά κάποιες δηλώσεις που έχουν γίνει στην ΕΕ και συγκεκριμένα χθες το βράδυ από κάποιους ηγέτες της ΕΕ" ανέφερε ο κ. Rajoy κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Κόμματος του οποίου ηγείται.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το βράδυ της Τρίτης πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι δήλωσε πως η αναταραχή στις αγορές χρέους της Ευρώπη οφείλονται στα προβλήματα της Ισπανίας.

"Ελπίζουμε ότι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους και θα είναι πιο προσεκτικοί στις δηλώσεις τους" πρόσθεσε ο κ. Rajoy. 

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή του ομιλία στη Γερουσία της χώρας, καθώς στις αγορές επικρατούσε πανικός εξαιτίας της δραματικής ανόδου των ισπανικών επιτοκίων, ο κ. Rajoy δήλωσε ότι "χωρίς αμφιβολία, διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό το μέλλον της Ισπανίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v