Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa και Μαδρίτη εμπνέουν ανακούφιση στην Wall

Μετά την χειρότερη συνεδρίαση της χρονιάς, το ευοίωνο ξεκίνημα στο Q1 από την Alcoa και η διολίσθηση στα επιτόκια Ισπανίας και Ιταλίας βοηθούν σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στην Wall. Τραπεζικό ράλι στις ευρωαγορές.

Μετά την χειρότερη συνεδρίαση της φετινής χρονιάς, το ευοίωνο ξεκίνημα στο Q1 από την Alcoa και η διολίσθηση στα επιτόκια Ισπανίας και Ιταλίας βοηθούν σε ανάκαμψη τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 12.817 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,89% στις 1.371 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,99% υψηλότερα στις 3.021 μονάδες.

Πέντε μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 254 εκατομμύρια μετοχές.

Η Wall Street υπέστη χθες την χειρότερη συνεδρίαση της φετινής χρονιάς, εξαιτίας κυρίως των φόβων για αναζωπύρωση της κρίσης χρεών της ευρωζώνης με «στόχους» την Ισπανία και την Ιταλία. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,7% σημειώνοντας απώλειες επί 5 συνεχόμενες συνεδριάσεις

Σήμερα ωστόσο προκαλούν ανακούφιση τα αποτελέσματα του κολοσσού αλουμινίου Alcoa, που καταγράφει ράλι μετοχής 6%. Τα καθαρά κέρδη της εταιρίας που παραδοσιακά «ανοίγει τον χορό» των αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 94 εκατ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο.

Αύριο θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μεταξύ άλλων η Google και η Fastenal και την τελευταία χρηματιστηριακή ημέρα της εβδομάδας η J.P. Morgan Chase και η Wells Fargo.

Οι ευρωαγορές αντέδρασαν θετικά αντλώντας ανακούφιση από το ράλι των τραπεζών και την μείωση των επιτοκίων στα ομόλογα Ιταλίας και Ισπανίας.

Οι δηλώσεις μέλους της ΕΚΤ για πιθανή επανέναρξη του προγράμματος αγορών ομολόγων από την κεντρική τράπεζα, τροφοδότησαν την θετική αντίδραση, ενώ τα καλά αποτελέσματα της Alcoa στις ΗΠΑ επίσης βοήθησαν την ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,7% στις 5.635 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,03% στις 6.675 μονάδες, ενώ ο CAC 0,62% υψηλοτερα στις 3.238 μοναδες..

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις μετά τον σεισμό 8,6 βαθμών Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σουμάτρα που υποχρέωσαν την Ινδονησία να εκδώσει προειδοποίηση για τσουνάμι, η οποία πάντως ανακλήθηκε στην συνέχεια.

Οι αγορές εμπορευμάτων κινούνται σταθεροποιητικά, με το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού να υποχωρεί 3 δολ. στα 1.657 δολ. ανά ουγκιά. Το συμβόλαιο Μαΐου του αργού πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύεται 1,5 δολ. στα 102,6 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v