Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμώνει η θετική αντίδραση στην Wall Street

Παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση, η θετική αντίδραση συνεχίζεται δυναμικά στην Wall με επιλεκτικές τοποθετήσεις γύρω από τα αποτελέσματα Q1. Ακολουθούν το μίνι ράλι οι ευρωαγορές.

Παρά τα απογοητευτικά μεγέθη για την απασχόληση η θετική αντίδραση συνεχίζεται και σήμερα στην Wall.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ξεκίνησαν την συνεδρίαση με ήπια άνοδο, αλλά αυτή την ώρα η αντίδραση παίρνει την μορφή μίνι ράλι και ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 1,06% στις 12.941 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 1,04% στις 1.383 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,19% στις 3.052 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με άνοδο μετά από πέντε επάλληλες πτωτικές συνεδριάσεις.

Η πτώση των επιτοκίων στις αγορές ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας καθώς και το ευοίωνο ξεκίνημα των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου με τις ανακοινώσεις της Alcoa, υποστήριξαν την χθεσινή ανάκαμψη.

Σήμερα από το μέτωπο των αποτελεσμάτων κυριαρχεί η αναμονή για τα μεγέθη της Google, που θα κοινοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αποτελέσματα θα ανακοινώσουν η Fastenal και η Rite Aid.

Σημειώνεται ότι τρεις μετοχές ξεκινούν σήμερα την διαπραγμάτευσή τους με τις αρχικές δημόσιες εγγραφές στο New York Stock Exchange: Η Oaktree Capital, η Forum Energy Technologies και η MRC Global.

Οι ειδήσεις από το στατιστικό μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας δεν ήταν ενθαρρυντικές σήμερα. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά 13.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Ο αριθμός των νέων ανέργων διαμορφώθηκε στους 380.000.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, και διαμορφώθηκε στα 46,03 δισ. δολάρια, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος τον Μάρτιο.

Στις ευρωαγορές επικρατούσαν μικτά πρόσημα μέχρι το απόγευμα, αλλά το μίνι ράλι της Wall Street εμπνέει εύρωστη αντίδραση, εξαίρεση τους δείκτες της Λισσαβόνας που υποχωρεί 1,1% και της Μαδρίτης που υποχωρεί 0,5%.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,35% στις 5.711 μονάδες, ο DAX κερδίζει 1,1% στις 6.748 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 0,89% στις 3.266 μονάδες.

Στις δημοπρασίες ομολόγων της Ιταλίας παρατηρήθηκε αύξηση στα επιτόκια, που ασκεί κάποιες πιέσεις στις αγορές, ενώ στην Πορτογαλία η Banco Espirito Santo ανακοίνωσε ΑΜΚ ύψους 1 δισ. ευρώ με αποτίμηση 66% χαμηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Απώλειες υφίστανται και οι πετρελαϊκές μετοχές, μετά την είδηση πετρελαιοκηλίδας στην πλατφόρμα της Shell στον Κόλπο του Μεξικό. Η μετοχή της Shell βουλιάζει 5% στο Λονδίνο.

Εντονες πιέσεις παραμένουν στην μετοχή της Nokia (-7%) μετά την χθεσινή βουτιά 15% εξαιτίας προειδοποίησης για τα κέρδη.

Η τιμή του πετρελαίου υποχωρεί ανεπαίσθητα στα 102,75 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ του χρυσού «χάνει» 6 δολ. στα 1.655 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v