Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sony: Σχέδια ανάκαμψης με 10.000 απολύσεις

Το σχέδιο ανάκαμψης της Sony μετά τις ζημίες ρεκόρ που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος Kazuo Hirai. Ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος είναι οι 10.000 περικοπές θέσεων εργασίας.

Sony: Σχέδια ανάκαμψης με 10.000 απολύσεις
Το σχέδιο ανάκαμψης της Sony μετά τις ζημίες ρεκόρ που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος Kazuo Hirai. Ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματος είναι οι 10.000 απολύσεις που αντιστοιχούν στο 6% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας παγκοσμίως.

Μόλις ένα μήνα μετά την ανάληψη καθηκόντων, ο κ. Hirai ανακοίνωσε ζημίες 6,4 δισ. δολ. και δέχεται ασφυκτικές πιέσεις για επιστροφή της Sony στην κερδοφορία. «Η Sony θα αλλάξει» διακήρυξε ο κ. Hirai και συμπλήρωσε: «η Sony ήταν πάντα μία πρωτοπόρος εταιρία. Αυτό το πνεύμα δεν έχει αλλάξει».

Ο κ. Hirai επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα περί των 10.000 περικοπών θέσεων εργασίας και αποκάλυψε ότι η Sony θα επιβαρυνθεί κατά 926 εκατ. δολ. λόγω αυτής της αναδιοργάνωσης. Δήλωσε επίσης ότι θα μειωθεί το πάγιο κόστος στο τμήμα κατασκευής τηλεοράσεων κατά 60% την περίοδο 2013-2014 από τα επίπεδα του 2011 και τόνισε ότι το λειτουργικό κόστος θα μειωθεί κατά 30%. «Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις» δήλωσε.

Στόχος του ομίλου είναι να πετύχει πωλήσεις 105 δις. δολ. την περίοδο 2014-2015. Επίσης, ο κ. Hirai δήλωσε ότι διερευνώνται επεκτατικές κινήσεις μέσω εξαγορών και άλλων στρατηγικών επενδύσεων.

«Δεν βλέπω κάποιο σενάριο ανάπτυξης εδώ» υποστηρίζει ο Kikuchi Makoto, διευθύνων σύμβουλος της Myojo Asset Management και συμπληρώνει: «Είναι θετικό ότι ανακοίνωσαν κάποιους συγκεκριμένους στόχο8υυς, αλλά δεν μας λένε πως σκοπεύουν να τους πετύχουν».


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v