Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλατφόρμα διαπραγματεύσεων στήνει η BlackRock

Εντός του 2012 η BlackRock θα παρουσιάσει τη δική της ηλεκτρονική πλατφόρμα διαπραγματεύσεων, όπου 46 μεγάλοι πελάτες θα μπορούν να διαπραγματεύονται άμεσα, παρακάμπτοντας τη Wall Street.

Πλατφόρμα διαπραγματεύσεων στήνει η BlackRock
 Η BlackRock αναμένεται να παρουσιάσει φέτος τη δική της πλατφόρμα διαπραγματεύσεων, όπου οι μεγαλύτεροι διαχειριστές κεφαλαίων ανά τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακάμπτουν τη Wall Street και να διαπραγματεύονται άμεσα μεταξύ τους τα ομόλογά τους. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο ηλεκτρονικός κόμβος διαπραγματεύσεων θα διοικείται από την BlackRock Solutions και θα προσφέρει σε 46 πελάτες -εκ των οποίων κρατικά επενδυτικά ταμεία και άλλοι διαχειριστές κεφαλαίων- τη δυνατότητα να διαπραγματεύονται εταιρικά ομόλογα, ενυπόθηκους και άλλους τίτλους.

Βάσει του σχεδιασμού, μάλιστα, η πλατφόρμα θα μπορεί να συμψηφίζει τις θέσεις αγοραστών και πωλητών των ίδιων τίτλων, πρακτική που είναι γνωστή ως crossing trades (διασταυρούμενες εντολές). Η Blackstone Solutions θα χρεώνει μικρή αμοιβή για τις υπηρεσίες της, που θα είναι πολύ μικρότερη από τις προμήθειες της Wall Street.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, ανώτατα στελέχη της BlackRock διατείνονται ότι στόχος του εγχειρήματος είναι να μειωθεί το κόστος διαπραγμάτευσης και να παρασχεθεί περισσότερη ρευστότητα στην αγορά και όχι ο ανταγωνισμός με τις επενδυτικές τράπεζες που λειτουργούν ως μεσάζοντες στη Wall Street και θα χάσουν μία βασική πηγή εσόδων. «Δεν θα κανιβαλίσουμε τη Wall Street», αναφέρει ο Richard Prager, γενικός διευθυντής της BlackRock και συμπληρώνει: «Εάν υπάρχει μία δυνατότητα να μειώσουν τα κόστη τους οι πελάτες μας, θέλουμε να τους την παράσχουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v