Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι προσδοκίες Q1 εμπνέουν αγοραστές στην Wall

Τα πονταρίσματα πάνω στα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου βοηθούν την Wall να ξεπεράσει τα δυσμενή στοιχεία για την ανεργία και να ενισχύσει την θετική αντίδραση. Κέρδη ευρωαγορών, πλην Μαδρίτης και Λισσαβόνας.

Τα πονταρίσματα πάνω στα εταιρικά αποτελέσματα α΄ τριμήνου βοηθούν την Wall Street να ξεπεράσει τα δυσμενή μεγέθη για την απασχόληση και να ενισχύσει την θετική αντίδραση.

Οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο ξεκίνησαν την συνεδρίαση με ήπια άνοδο, αλλά στη συνέχεια η αντίδραση πήρε την μορφή μίνι ράλι με αποτέλεσμα αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones να κερδίζει 1,06% στις 12.941 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 1,04% στις 1.383 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 1,19% στις 3.052 μονάδες.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε χθες με άνοδο μετά από πέντε επάλληλες πτωτικές συνεδριάσεις. Η πτώση των επιτοκίων στις αγορές ομολόγων Ισπανίας και Ιταλίας καθώς και το ευοίωνο ξεκίνημα των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου με τις ανακοινώσεις της Alcoa, υποστήριξαν την χθεσινή ανάκαμψη.

Σήμερα από το μέτωπο των αποτελεσμάτων κυριαρχεί η αναμονή για τα μεγέθη της Google, που θα κοινοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αποτελέσματα θα ανακοινώσουν η Fastenal και η Rite Aid.

Σημειώνεται ότι τρεις μετοχές ξεκινούν σήμερα την διαπραγμάτευσή τους με τις αρχικές δημόσιες εγγραφές στο New York Stock Exchange: Η Oaktree Capital, η Forum Energy Technologies και η MRC Global.

Τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των blue-chips αποκομίζει η Hewlett-Packard (+6,6%) μετά την ανακοίνωση της Gartner για ανέλπιστη αύξηση 1,9% στις αποστολές Η/Υ κατά το α΄ τρίμηνο.

Οι ειδήσεις από το στατιστικό μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας δεν ήταν ενθαρρυντικές σήμερα. Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν αναπάντεχα κατά 13.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Ο αριθμός των νέων ανέργων διαμορφώθηκε στους 380.000.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, και διαμορφώθηκε στα 46,03 δισ. δολάρια, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού παρέμεινε αμετάβλητος τον Μάρτιο.

Μικτά πρόσημα επικρατούσαν μέχρι το απόγευμα στις ευρωαγορές, αλλά το μίνι ράλι της Wall Street ενέπνευσε εύρωστη αντίδραση, με εξαίρεση τους βασικούς δείκτες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, που υποχωρησαν περίπου 1%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 1,34% στις 5.710 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,03% στις 6.743 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,99% στις 3.270 μονάδες.

Στις δημοπρασίες ομολόγων της Ιταλίας παρατηρήθηκε αύξηση στα επιτόκια, που άσκησε πιέσεις στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ενώ στην Πορτογαλία η Banco Espirito Santo ανακοίνωσε ΑΜΚ ύψους 1 δισ. ευρώ με αποτίμηση 66% χαμηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Απώλειες υπέστησαν και οι πετρελαϊκές μετοχές, μετά την είδηση πετρελαιοκηλίδας στην πλατφόρμα της Shell στον Κόλπο του Μεξικό. Η μετοχή της Shell βούλιαξε έως 5% στο Λονδίνο.

Εντονες πιέσεις παρέμειναν στην μετοχή της Nokia μετά την χθεσινή βουτιά 15% εξαιτίας προειδοποίησης για τα κέρδη.

Στις υπόλοιπες αγορές, η τιμή του πετρελαίου ενισχύεται 1,12% στα 103,85 δολ. ανά βαρέλι στη Νέα Υόρκη, ενώ του χρυσού κερδίζει 14 δολ. στα 1.675 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v