Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lagarde: Ζητά αύξηση πόρων του ΔΝΤ

Η αύξηση των πόρων του ΔΝΤ θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του, δήλωσε η Christine Lagarde, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι κατά τη διάσκεψη της G20 θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Lagarde: Ζητά αύξηση πόρων του ΔΝΤ
Η αύξηση των πόρων του ΔΝΤ θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα του, δήλωσε η επικεφαλής του Ταμείου Christine Lagarde, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι κατά τη διάσκεψη της G20 θα υπάρξει πρόοδος στο συγκεκριμένο ζήτημα.

"Ένα πιο ισχυρό τείχος προστασίας θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση ενός κύκλου προστασίας για κάθε χώρα" ανέφερε η κ. Lagarde.

"Το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει, αλλά για να είναι όσο πιο αποτελεσματικό γίνεται, πρέπει να αυξήσουμε τους πόρους του" πρόσθεσε.

Η κ. Lagarde αποκάλυψε ότι χώρες όπως η Σουηδία, το Μεξικό, η Πολωνία, η Νορβηγία και η Ιαπωνία, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον στην συνεισφορά περισσότερων πόρων στο ΔΝΤ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κ. Lagarde επανέλαβε ότι η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους και ότι η κατάσταση παραμένει εύθραυστη.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, σημείωσε η κ. Lagarde, είναι η επιστροφή των κρατικών και χρηματοπιστωτικών πιέσεων στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η κ. Lagarde αναφέρθηκε στο τεράστιο ανθρώπινο κόστος που έχει προκαλέσει η κρίση και απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη προσπάθεια στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

"Οι δημοσιονομικές πολιτικές πρέπει να εστιάσουν άμεσα στην στήριξη της ανάπτυξης όπου είναι ακόμα αδύναμη" δήλωσε η κ. Lagarde και πρόσθεσε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση "η νομισματική πολιτική μπορεί να υποστηρίξει την ανάπτυξη όπου ο πληθωρισμός παραμένει υπό έλεγχο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v