Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξημένο μέρισμα από τη Henkel για το 2011

Μέρισμα €0,80 (από €0,72 πέρσι) ανά προνομιούχο μετοχή και €0,78 (από €0,70 πέρσι) ανά κοινή μετοχή, αποφάσισε η Ετήσια Γ.Σ. της Henkel, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκαν οι στόχοι για το 2012.

Αυξημένο μέρισμα από τη Henkel για το 2011
Μέρισμα €0,80 (από €0,72 πέρσι) ανά προνομιούχο μετοχή και €0,78 (από €0,70 πέρσι) ανά κοινή μετοχή, αποφάσισε η Ετήσια Γ.Σ. της Henkel, κατά τη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκαν οι στόχοι για το 2012.

Αναλυτικότερα, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Henkel πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, στις 16 Απριλίου. Φέτος, περίπου 2000 μέτοχοι προσήλθαν στη Γενική Συνέλευση, στη διάρκεια της οποίας ο Kasper Rorsted, Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel, ανέδειξε τους βασικούς παράγοντες για την επιτυχία και τις επιδόσεις της εταιρείας κατά το χρηματοοικονομικό έτος 2011.

«Η Henkel σημείωσε την καλύτερη χρονιά στην ιστορία της. Επιτύχαμε πλήρως τους οικονομικούς μας στόχους, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τους ξεπεράσαμε κατά πολύ. Το κατόρθωμα αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρή εστίαση στο όραμα, τις αξίες και τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας μας, αλλά και στο παγκόσμιο αποτύπωμα της», σημείωσε ο κύριος Rorsted.

Όλες οι εισηγήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εγκρίθηκαν από τους μετόχους με δικαίωμα ψήφου. Μεταξύ άλλων, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε και τη διανομή αυξημένου μερίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας για μέρισμα €0,80 (από €0,72 πέρσι) ανά προνομιούχο μετοχή και €0,78 (από €0,70 πέρσι) ανά κοινή μετοχή. Σημειώνεται ότι έπειτα και από την τελευταία αύξηση, το μέρισμα που διανέμει η Henkel στους μετόχους έχει ενισχυθεί συνολικά κατά 50% από το 2008 και μετά.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν οι στόχοι της Henkel για το χρηματοοικονομικό έτος 2012.
 
Συγκεκριμένα, ο Kasper Rorsted σημείωσε: «Αναμένουμε οργανική ανάπτυξη των πωλήσεων μεταξύ 3% και 5%, καθώς και την αύξηση του προσαρμοσμένου περιθωρίου κερδών προ φόρων και τόκων στο 14%. Ακόμη, αναμένουμε ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά προνομιούχο μετοχή θα βελτιωθούν τουλάχιστον κατά 10%».

Σχολιάζοντας τις επιδόσεις της εταιρείας στο ξεκίνημα του τρέχοντος έτους, ο κύριος Rorsted σημείωσε ότι έχει γίνει μια καλή αρχή και ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου θα δημοσιευθούν στις 9 Μαΐου 2012.

Σε σχέση με το οικονομικό περιβάλλον, ο κύριος Rorsted επανέλαβε την ανάγκη για συνεχή προσαρμογή των δομών της εταιρείας στην υπάρχουσα κατάσταση: «Πρέπει να αποδεχθούμε ότι η υψηλή μεταβλητότητα είναι ο κανόνας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε. Συνεπώς, πρέπει να προσαρμόζουμε συνεχώς τις διαδικασίες και τις δομές μας, ώστε να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ευελιξία από τους ανταγωνιστές μας».

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι βασικοί παράγοντες για την επιτυχία της εταιρείας στο μέλλον είναι τα κορυφαία της brands, η συνεχής ανάδειξη καινοτομιών και η ενίσχυση της θέσης της Henkel στις αναδυόμενες αγορές.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στη στρατηγική σημασία που έχουν για την εταιρεία οι δράσεις για την αειφορία, τονίζοντας ότι δέσμευση της Henkel είναι να επεκτείνει την ηγετική της θέση σε αυτό τον τομέα. Εν συνεχεία, σημείωσε ότι η μακροπρόθεσμη στρατηγική αειφορίας της εταιρείας συνοψίζεται στη θέλησή της «να κάνει περισσότερα με λιγότερα», η οποία αποτυπώνεται και στο φιλόδοξο στόχο του τριπλασιασμού της αποδοτικότητάς της έως το 2030.

Τέλος, κατά διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, επικυρώθηκαν αλλαγές στη σύνθεση του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής των Μετόχων της Henkel. Η Beatrice Guillaume-Grabisch, ο Ferdinand Groos και ο Boris Canessa, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος μέλος της Επιτροπής των Μετόχων, εξελέγησαν μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου. Τα νέα μέλη αντικαθιστούν τον Δρ. Bernhard Walter και τον Thomas Manchot, οι οποίοι παραιτήθηκαν από το Εποπτικό Συμβούλιο στο τέλος της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, αλλά και τον Johann-Christoph Frey, ο οποίος εξελέγη μέλος της Επιτροπής των Μετόχων. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής των Μετόχων επανεξελέγησαν στις θέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v