Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Heineken: Απροσδόκητη αύξηση πωλήσεων τριμήνου

Οι πωλήσεις α’ τριμήνου της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας ζυθοποιίας του κόσμου, Heineken ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Σημαντική αύξηση εσόδων στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή.

Heineken: Απροσδόκητη αύξηση πωλήσεων τριμήνου
Οι πωλήσεις α’ τριμήνου της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας ζυθοποιίας του κόσμου, Heineken ξεπέρασαν τις προσδοκίες καθώς η κατανάλωση μπίρας αυξήθηκε στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
 
Οι ενοποιημένες οργανικές πωλήσεις μπίρας αυξήθηκαν κατά 4,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 2%, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,8% από 2,8% που αναμενόταν.

Τα κέρδη προ τόκων και φόρων, χωρίς τις πωλήσεις και τις εξαγορές, κατέγραψαν ήπια πτώση, σύμφωνα με την εταιρεία, καθώς ενισχύθηκαν οι επενδύσεις σε ορισμένες χώρες και το κόστος της μπύρας αυξήθηκε. Η Heineken ανακοίνωσε επίσης ότι κρατήθηκε ποσό απομείωσης 23 εκατ. ευρώ, που σχετίζεται με την διάθεση κινεζικής ζυθοποιίας.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της Heineken ενισχυόταν κατά 4% καταγράφοντας υψηλό 4ετίας.

Οι πωλήσεις «ήταν πολύ καλύτερες από ό,τι αναμενόταν στην ανατολική Ευρώπη και την Αφρική», δήλωσε στο Bloomberg η αναλυτής της UBS, Melissa Earlam.

Η Heineken, η οποία προχώρησε το 2010 στην εξαγορά της Fomento Economico Mexicano S.A.B. (FEMSA), μία από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες του Μεξικού, ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα σε όλες τις περιοχές εκτός από την δυτική Ευρώπη. Αντίθετα, πέρσι, το 43% των εσόδων της προέρχονταν από την περιοχή αυτή.

Οι πωλήσεις εκτινάχθηκαν κατά 9,7% στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και κατά 7,5% στην Ασία και τον Ειρηνικό.

Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 3,83 δισ. για το τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v