Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Εναλλαγές προσήμων υπό "βροχή" macro και Q1

Από το "κόκκινο" στο "πράσινο" και τανάπαλιν κινείται η Wall, αφομοιώνοντας την πληθώρα από στατιστικά μεγέθη και εταιρικά αποτελέσματα. "Κρύος ιδρώτας" στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Μαδρίτη και Παρίσι.

Εναλλαγές προσήμων επικρατούν στην Wall που αφομοιώνει την πληθώρα από κρίσιμα στατιστικά καθώς και εταιρικά αποτελέσματα Q1.

Οι βασικοί δείκτες ξεκίνησαν με πτώση, ενισχύθηκαν έως το +0,5% περίπου και διολίσθησαν ξανά σε αρνητικά επίπεδα μέσα σε μισή ώρα συνεδρίασης. Η ανακοίνωση αναρρίχησης του πρόεδρομου οικονομικού δείκτη σε υψηλό τετραετίας καθιερώνει πάντως στην συνέχεια τα θετικά πρόσημα.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 13.067 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,27% στις 1.389 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται 0,68% υψηλότερα στις 3.052 μονάδες.

Οι φόβοι για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη παραμένουν βέβαια στο επίκεντρο , καθώς τα ισπανικά ομόλογα συνεχίζουν να υφίστανται έντονες πιέσεις και οι γαλλικές αγορές κινούνται με πολύ μεγάλη νευρικότητα ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Εξαιτίας των φημών ότι ο οίκος Moody’s θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας των Παρισίων, τα γαλλικά CDS εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών μηνών και πλέον.

Οι φήμες αφαίρεσαν από τα ηπειρωτικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα κέρδη που εμφανίζονταν μέχρι το μεσημέρι και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με ανεπαίσθητη πτώση στις 5.745 μονάδες, ο CAC με έντονες απώλειες 2,05% στις 3.174 μονάδες, ενώ ο DAX υποχώρησε 0,9% στις 6.671 μονάδες.

Ο δείκτης IBEX 35 στην Ισπανία τερμάτισε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 7.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2009, με πτώση 2,4% στις 6.908 μονάδες μετά τις απώλειες 4% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το χρηματιστήριο της Wall Street έκλεισε με πτώση χθες.

Σήμερα, από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν ελαφρώς κατά 2.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Ο αριθμός των νέων ανέργων διαμορφώθηκε στους 386.000 , που παραμένουν τα υψηλότερα επίπεδα 4 μηνών.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι μεταπωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν 2,6% τον Μάρτιο στην αμερικανική αγορά ακινήτων, ο δείκτης Fed Φιλαδέλφειας που αποτιμά την δραστηριότητα στον κλάδο μεταποίησης της περιφέρειας διολίσθησε στο 8,5% τον Απρίλιο, αλλά ο πρόδρομος οικονομικός δείκτης Μαρτίου, που αποτυπώνει τις μελλοντικές προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας, βελτιώθηκε περαιτέρω και ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα 4 ετών.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, παρά τις ζημίες ή την μείωση κερδοφορίας, τα αποτελέσματα των δύο κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street, Morgan Stanley και Bank of America αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών, κυρίως χάρη στην αύξηση των εσόδων από χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά και τις μειώσεις προβλέψεων για επισφαλείς πιστώσεις.

Οι μετοχές των δύο οίκων αντιδρούν με ράλι τιμών, με την μετοχή της Morgan Stanley να ενισχύεται 6% και της Bank of America 4%.

Εν τω μεταξύ, το blue-chip της εταιρίας χημικών DuPont Co ενισχύεται μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 4% στο α΄ τρίμηνο.

Η μετοχή της eBay εκτινάσσεται 10% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v