Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες Morgan Stanley και BofA

Παρά τις ζημίες ή τη μείωση της κερδοφορίας, τα αποτελέσματα των δύο κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street, Morgan Stanley και Bank of America, αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών.

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες Morgan Stanley και BofA
Παρά τις ζημίες ή τη μείωση της κερδοφορίας, τα αποτελέσματα των δύο κορυφαίων επενδυτικών τραπεζών της Wall Street, Morgan Stanley και Bank of America, αποδείχθηκαν καλύτερα των προσδοκιών, κυρίως χάρη στην αύξηση των εσόδων από χρηματιστηριακές συναλλαγές αλλά και στις μειώσεις των προβλέψεων για επισφαλείς πιστώσεις.

Οι μετοχές των δύο οίκων αντιδρούν με ράλι τιμών στις προσυνεδριακές συναλλαγές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τη μετοχή της Morgan Stanley να ενισχύεται 6% και της Bank of America 4%.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε ότι γύρισε σε ζημίες στο α΄ τρίμηνο, έχοντας απώλειες 103 εκατ. δολ. ή 6 σεντς ανά μετοχή σε σύγκριση με κέρδη 752 εκατ. δολ. ή 51 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα καθαρά έσοδα ήταν 6,94 δισ. δολ. από 7,57 δισ. δολ.

Πλην λογιστικών χρεώσεων σχετικών με τα πιστωτικά spreads της ίδιας της τράπεζας, τα κέρδη ήταν 71 σεντς ανά μετοχή αντί 44 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές.

Λίγο νωρίτερα, η Bank of America ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενομένων κέρδη α΄ τριμήνου χάρη στα αυξημένα έσοδα από συναλλαγές και στις μειώσεις των προβλέψεων για επισφάλειες.

Τα κέρδη (εξαιρουμένων εφάπαξ μεγεθών) αυξήθηκαν στα 31 σεντς σε σχέση με 12 σεντς που περίμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v