Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο τα αποτελέσματα της Nokia

Μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες περικοπές του κόστους λειτουργίας υπόσχεται η Nokia. Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι ζημίες το πρώτο τρίμηνο, συρρικνώθηκαν οι πωλήσεις. Αποχωρεί ο εμπορικός διευθυντής.

Στο κόκκινο τα αποτελέσματα της Nokia
Μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες περικοπές του κόστους λειτουργίας υποσχέθηκε η Nokia μετά τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο ενώ παράλληλα κοινοποίησε και την αποχώρηση του εμπορικού της διευθυντή.

Συγκεκριμένα, η Nokia ανακοίνωσε ζημίες 0,08 ευρώ ανά μετοχή, ένα σεντ υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters. Οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 7,4 δισ. ευρώ έναντι 10,4 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2011, ενώ πλέον εγείρονται έντονες ανησυχίες ως προς το εάν η φιλανδική εταιρεία χάνει την μάχη στην σκληρή αγορά των smartphones από την Apple και τη Samsung

Δήλωσε επίσης ότι προχωρά σε αναδιοργάνωση του τμήματος πωλήσεων και πως ο Colin Giles, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος πωλήσεων, θα αποχωρήσει από την εταιρεία στα τέλη Ιουνίου. «Πρέπει να υπάρξει μία ουσιαστική ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σε αντίθετη περίπτωση θα τεθούν δύσκολα ερωτήματα για το μέλλον της Nokia» εκτιμά ο Ben Woood, επικεφαλής ανάλυσης της CCS Insight.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v