Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος:Δεν μένει κεντρικός τραπεζίτης ο Ορφανίδης

Ο Δ. Χριστόφιας στο χθεσινό άτυπο συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατά πόσον θα επαναδιορίσει τον Α. Ορφανίδη στο διοικητικό θώκο της Κεντρικής Τράπεζας απάντησε αρνητικά.

Κύπρος:Δεν μένει κεντρικός τραπεζίτης ο Ορφανίδης
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο χθεσινό άτυπο συμβούλιο των αρχηγών των κομμάτων απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη κατά πόσον θα επαναδιορίσει τον Αθανάσιο Ορφανίδη στο διοικητικό θώκο της Κεντρικής Τράπεζας απάντησε αρνητικά τονίζοντας με έμφαση ότι τούτον τον άνθρωπο δεν τον ξαναδιορίζω, μεταδίδει ο Antenna TV Κύπρου.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν ανέφερε στους αρχηγούς των κομμάτων ποιο άτομο θα διιορίσει στη θέση του διοικητή.

Σε ότι αφορά τους λόγους που δεν θα ανανεωθεί η θητεία του κύριου Ορφανίδη εκτός από τις κατά καιρούς συγκρούσεις του με την κυβέρνηση και τις υποδείξεις του για λήψη μέτρων, όπως επίσης και οι ευθύνες που του αποδίδει η κυβέρνηση για τα υψηλά επιτόκια των τραπεζών και την έκθεση τους σε ελληνικά ομόλογα οι πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ κάνουν λόγο ότι το κύκνειο άσμα για τον Αθανάσιο Ορφανίδη αποτέλεσε η παρουσία του ως αγανακτισμένος έξω από το Προεδρικό μετά τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί.

Αυτό ήταν κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Χριστόφια και ήταν αρκετό για να αγνοήσει τις υποδείξεις των ξένων που τον καλούσαν να του ανανεώσει τη θητεία για άλλη μια πενταετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v