Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία άνοδος 1,4% για τον Dow Jones

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα από General Electric και Microsoft οδήγησαν σε κέρδη Dow και S&P. Απώλειες για Nasdaq. Στο προσκήνιο η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ και οι εκλογές στη Γαλλία. Εβδομαδιαία άνοδος στις ευρωαγορές.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα από General Electric και Microsoft οδήγησαν σε κέρδη Dow και S&P. Απώλειες για Nasdaq.  Στο προσκήνιο η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ και οι εκλογές στη Γαλλία.

Εβδομαδιαία άνοδος 1.4% για Dow και 0,6% για S&P. Τρίτη εβδομάδα πτώσης για Nasdaq (-0,4%).

Τερμάτισε το πτωτικό σερί δύο συνεδριάσεων για Dow και S&P μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου των General Electric και Microsoft.

Συγκεκριμένα τα λειτουργικά κέρδη της General Electric διαμορφώθηκαν σημαντικά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών την ώρα που τα καθαρά κέρδη του ομίλου μειώθηκαν κατά 12%.

Αντίστοιχα και για την Microsoft τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν κατά 2,4% ωστόσο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6% στα 17,4 δισ. δολάρια.

Παράλληλα τα καθαρά κέρδη της Mc Donalds αυξήθηκαν κατά 4,7% και τα έσοδα κατά 7,1%.
 
Επιπλέον σήμερα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Ουάσιγκτον όπου διεξάγεται η εαρινή σύνοδος κορυφής ΔΝΤ και Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ αναμένονται και οι σύνοδοι των υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των ομάδων G-20 και G-8. Στην κορυφή της ατζέντας των συνόδων βρέθηκε το ζήτημα της αύξησης των πόρων του ΔΝΤ, ώστε να μπορέσει να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης της Wall το ΔΝΤ ανακοίνωσε τον διπλασιασμό της δυνατότητας δανεισμού του οργανισμού, απόφαση που χαιρέτισαν οι G20.

Εν τω μεταξύ, την Κυριακή πραγματοποιείται ο α΄ γύρος των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία, όπου αναμένεται να επικρατήσουν ο Πρόεδρος Nicolas Sarkozy και ο Σοσιαλιστής αντίπαλός του Francois Hollande, οι οποίοι και θα διεκδικήσουν το χρίσμα την επόμενη Κυριακή 6 Μαΐου.

Σημειώνεται οι αναλυτές παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την αναμέτρηση, καθώς και οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονται με εναλλακτικές στρατηγικές για την εκτόνωση της οικονομικής κρίσης, γεγονός που προκαλεί αναστάτωση και μεταβλητότητα στις αγορές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,1% στα 103,37 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά οριακά στα 1.641 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής παρέμεινε αμετάβλητο στα 2,36 δολ. και το δικαίωμα της ενισχύθηκε 1,8% στα 19,41 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,50%, στις 13.029,26 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,12% στις 1.378,53 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,24%, στις 3.000,45 μονάδες.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν υψηλότερα, με ώθηση κυρίως από την ανέλπιστα μεγάλη βελτίωση στην δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με άνοδο 1,7% στην εβδομάδα, αποκομίζοντας εβδομαδιαία κέρδη για πρώτη φορά σε 5 εβδομάδες.

Ο δείκτης FTSE σημείωσε άνοδο 0,48% στην συνεδρίαση κλείνοντας στις 5.772 μονάδες, ο DAX τερμάτισε 1,18% υψηλότερα στις 6.750 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 0,46% στις 3.189 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v