Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Watson αγοράζει την Actavis προς 4,5 δισ. δολ.

Μια από τις μεγαλυτερες συμφωνίες στην παγκόσμια αγορά γενόσημων φαρμάκων αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, όταν η αμερικανική επιχείρηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων Watson θα εξαγοράσει την Actavis.

Η Watson αγοράζει την Actavis προς 4,5 δισ. δολ.
Μια από τις μεγαλυτερες συμφωνίες στην παγκόσμια αγορά γενόσημων φαρμάκων αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, σύμφωνα με τους Financial Times, όταν η αμερικανική επιχείρηση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων Watson θα εξαγοράσει την Actavis, προς 4,5 δισ. δολ.

Η αξία της συμφωνίας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 4,5 δισ. ευρώ και θα δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις πώλησης γενόσημων σκευασμάτων στον κόσμο.

Η Watson είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιχείρηση γενόσημων στις ΗΠΑ, με παγκόσμιες πωλήσεις 3,4 δισ. δολ. πέρσι, εκ των οποίων μόλις το 16% προήλθε από πωλήσεις εκτός ΗΠΑ.

Με την συμφωνία, τονίζει το δημοσίευμα η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank θα «καθαρίσει» τα βιβλία της από ένα από τα μεγαλύτερα κοινοπρακτικά δάνεια που «φορτώθηκε» στον απόηχο της πιστωτικής κρίσης.

Η Deutsche Bank είχε συνεισφέρει στα αρχικά δάνεια για την εξαγορά της Actavis το 2007 από τον Bjorgolfur Thor Bjorgolfsson, τον πλουσιότερο πολίτη της Ισλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v