Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα blue chips δίνουν κέρδη στον Dow Jones

Τα δυνατά αποτελέσματα "επίλεκτων" εταιριών στηρίζουν την Wall σε ανάκαμψη, αλλά τα κέρδη είναι περιορισμένα στον Nasdaq ενόψει του Q1 της Apple. Μίνι-ράλι λίγο πριν το κλείσιμο για DAX και CAC στις ευρωαγορές.

Τα δυνατά αποτελέσματα blue chips εταιριών στηρίζουν το χρηματιστήριο της Wall Street σε ανάκαμψη, αλλά τα κέρδη είναι περιορισμένα στον Nasdaq ενόψει του Q1 της Apple.

Από τις 153 εταιρίες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα α΄ τριμήνου μέχρι στιγμής, πάνω από τα τρία τέταρτα έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,61% στις 13.005 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,31% στις 1.371 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,29% χαμηλότερα στις 2.962 μονάδες.

Τρεις μετοχές ενισχύονται σε σχέση με κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, με τον όγκο συναλλαγών στις 220 εκατομμύρια μετοχές στις πρωινές ώρες.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις πολλές ανακοινώσεις μακροοικονομικών μεγεθών και επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου –με κυρίαρχα τα αποτελέσματα της Apple μετά το κλείσιμο. Εκτός της αναμονής της Apple, τον Nasdaq επιβαρύνει και η Netflix που βουλιάζει 13% στον απόηχο της κοινοποίησης των μεγεθών της.

Σήμερα αρχίζει επίσης η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve για τον καθορισμό της πιστωτικής πολιτικής.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/CaseShiller που διολίσθησε κάθετα τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ και διαμορφώθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα μιας δεκαετίας. Ο δείκτης μειώθηκε 0,8% στον μήνα και 3,5% στο 12μηνο.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών μειώθηκαν 7,1% τον Μάρτιο στις ΗΠΑ αλλά πάντως διαμορφώθηκαν σε επίπεδα λίγο πάνω από τα αναμενόμενα, στα 328.000 νέα σπίτια, ενώ ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε επί δεύτερο συνεχόμενο μήνα. στο 69,2 τον Απρίλιο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, όλα τα «φώτα» είναι στραμμένα στο Q1 του τεχνολογικού κολοσσού Apple, αλλά και στα αποτελέσματα τριμήνου άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η 3M και η Big Lots που εμφανίζει έντονες απώλειες.

Μικτά πρόσημα και μεταβλητότητα επικράτησαν στο μεγαλύτερο διάστημα των συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά η ευρεία άνοδος των τραπεζικών κλάδων προκάλεσε τελικώς θετικά κλεισίματα και μίνι-ράλι της τελευταίας ώρας για ορισμένους δείκτες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε 1% υψηλότερα, ανακτώντας τμήμα των απωλειών 2,3% που είχε υποστεί στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,78% στις 5.709 μονάδες, ο DAX με κέρδη 1,03% στις 6.590 μονάδες, ενώ ο CAC ανέκαμψε 2,29% στις 3.169 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές εμφανίζονται σταθεροποιητικές τάσεις, με το συμβόλαιο του πετρελαίου να κερδίζει 0,38% στα 103,50 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κερδίζει 9 δολ. στα 1.642 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v