Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψήφισε Apple “δαγκωτό” η Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Apple και Boeing οδήγησαν σε άνοδο τη Wall. "Άλμα" 2,3% για τον δείκτη Nasdaq. Αναβάθμισε τις προβλέψεις ανάπτυξης για το 2012 η Fed. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα των Apple και Boeing οδήγησαν σε άνοδο τη Wall. "Άλμα" 2,3% για τον Nasdaq. Αναβάθμισε τις προβλέψεις ανάπτυξης για το 2012 η Fed.

Έντονο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών ιδιαίτερα για τους τίτλους στον δείκτη Nasdaq, με αφορμή τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν o τεχνολογικός κολοσσός της Apple και ο όμιλος της Boeing.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε η Apple ξεπέρασαν κάθε προσδοκία καθώς αυξήθηκαν κατά 93%, στα 11,5 δισ. δολάρια με την μετοχή να σημειώνει άνοδο 9%. Σημειώνεται ότι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα του ομίλου τερμάτισαν, ένα πτωτικό σερί σχεδόν δέκα συνεδριάσεων για τον τίτλο.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και ο όμιλος της Boeing (+5,4%), της οποίας τα καθαρά κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν κατά 58%, με την διοίκηση να προχωρά στην αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας το 2012.

Στον αντίποδα, για άλλη μια φορά απογοήτευσαν τα μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ καθώς οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθώς κατέγραψαν τον Μάρτιο τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009, ήτοι μειώθηκαν κατά 4,2% έναντι 1,7% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Παράλληλα τα συμπεράσματα της Fed τα οποία κινήθηκαν στα επίπεδα που προέβλεπαν οι αναλυτές, δεν επηρέασαν τη συμπεριφορά των επενδυτών στη Wall.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα βασικά επιτόκια δανεισμού με εύρος διακύμανσης 0% έως 0,25% και παράλληλα εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την αγορά εργασίας.

Επιπλέον η Fed προχώρησε στην αναβάθμιση των προβλέψεων ανάπτυξης για την αμερικανική οικονομία το 2012 στο 2,4% έως 2,9%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,4% στα 103,97 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε οριακά 0,1% στα 1.642 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχύεται 1,4% στα 2,27 δολ. και το δικαίωμα της κινείται ανοδικά 1,2% στα 19,75 δολάρια.

Στη Wall, o Dow ενισχύθηκε 0,69%, στις 13.091,02 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,37% στις 1.390,74 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε υψηλότερα 2,3%, στις 3.029,63 μονάδες.

Η νηνεμία από το μέτωπο της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη βοήθησε περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία στις ευρωαγορές και οι βασικοί δείκτες έκλεισαν με σημαντικά κέρδη.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν από το πρωί, αλλά μετά το άνοιγμα της Wall Street η άνοδος επιταχύνθηκε. Ο δείκτης FTSE «έμεινε πίσω» εξαιτίας της ανακοίνωσης εισαγωγής της βρετανικής οικονομίας επισήμως σε ύφεση κι έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 5.719 μονάδες, ενώ ο DAX τερμάτισε με άνοδο 1,73% στις 6.705 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 2,02% στις 3.233 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v