Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Wall Street χειροκροτεί την Apple

Τα αποτελέσματα της Apple ενισχύουν την Wall, αν και την άνοδο περιορίζουν για τον Dow τα απογοητευτικά στατιστικά και η αναμονή των αποφάσεων από τη Fed. Κέρδη και στις ευρωαγορές.

Η μεγάλη πτώση στις παραγγελίες διαρκών αγαθών περιορίζει τις αγοραστικές διαθέσεις, αλλά η Wall Street και πάλι χειροκροτεί τα πολύ καλά αποτελέσματα της Apple.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης και η απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια με την συνέντευξη Τύπου του κεντρικού τραπεζίτη Β. Bernanke.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,58% στις 13.077 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 1,06% στις 1.386 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εκτινάσσεται 1,97% στις 3.020 μονάδες.

Η μετοχή της Apple εκτινάσσεται 10% μετά την ανακοίνωση εκτίναξης των κερδών α΄ τριμήνου 93% χάρη στις πωλήσεις 35,1 εκατομμυρίων iPhone στο α΄ τρίμηνο. Τα αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού ήταν ανώτερα των προσδοκιών των αναλυτών.

Την χρηματιστηριακή άνοδο συγκρατεί η ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν το Μάρτιο τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο του 2009. Οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 4,2% έναντι εκτιμήσεων για μείωση κατά 1,7%.

Στην συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η ολοκλήρωση της διήμερης τακτικής συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας για τα επιτόκια. Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο του δολαρίου, ενώ οι επενδυτές επικεντρώνονται στην συνέντευξη Τύπου του κ. Bernanke, που θα δώσει πιθανότατα κατευθύνσεις για την μελλοντική πιστωτική πολιτική.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, υπάρχουν πολλές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου από μεγάλες επιχειρήσεις, πέραν της Apple, μεταξύ των οποίων ηη Boeing που ενισχύεται 4%, η Sprint Nextel και η Juniper Networks.

Τα επιχειρηματικά αποτελέσματα υποστήριξαν χθες σε θετικό κλείσιμο το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ στην ενθουσιώδη υποδοχή των αποτελεσμάτων της Apple αποδίδονται και αρκετά τα πρωινά κέρδη στα ασιατικά και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται ανεπαίσθητα 0,02% στις 5.710 μονάδες και ολιγωρεί εξαιτίας της ανακοίνωσης εισαγωγής της βρετανικής οικονομίας επισήμως σε ύφεση, ενώ ο DAX κερδίζει 1,12% στις 6.664 μονάδες, ενώ ο CAC κερδίζει 1,66% στις 3.222 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει μισό δολάριο περίπου στα 104,03 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού «χάνει» περίπου 5 δολα΄ρια στα 1.638 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v