Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Πρόταση αύξησης 6,8% στον προϋπολογισμό 2013

Τις προτάσεις τους για αύξηση 6,8% του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2013 θα αναλύσουν σήμερα οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΕΕ: Πρόταση αύξησης 6,8% στον προϋπολογισμό 2013
Τις προτάσεις τους για αύξηση 6,8% του προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το 2013 θα αναλύσουν σήμερα οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι προτάσεις αυτές θα αποτελέσουν και το σημείο έναρξης των διαπραγματεύσεων με τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε.

Όπως μεταδίδει το BBC, ορισμένες χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, πιέζουν την Κομισιόν να μειώσει τις δαπάνες της. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να υποστηρίξουν ότι αυτή η αύξηση στον προϋπολογισμό είναι αναγκαία για να υλοποιηθούν προηγούμενες δεσμεύσεις της Ε.Ε.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2012 ανερχόταν σε 129,1 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 1,9% σε σχέση με το 2011. Το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του προϋπολογισμού (45,9%) αφορούσε τα κεφάλαια συνοχής, το 40,8% κατευθύνθηκε στη γεωργία και στην ιχθυοτροφία, ενώ τα διοικητικά κόστη της Ε.Ε. διαμορφώθηκαν στο 5,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v