Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Apple

Μία ακόμη εντυπωσιακή έκπληξη από την Apple. Αύξηση κερδών κατά 94% στο τρίμηνο. Άλμα μετοχής σε ποσοστό 7% και αύξηση της κεφαλαιοποίησης κατά 35 δισ. δολ. Στο τρίμηνο πουλήθηκαν 35 εκατ. iPhone και 11,8 εκατ. iPad.

Διπλασιάστηκαν τα κέρδη της Apple
Έκπληξη αποτέλεσαν για μία ακόμη φορά τα αποτελέσματα της Apple, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street. Η εταιρεία ανακοίνωσε σχεδόν διπλασιασμό των κερδών της για το πρώτο τρίμηνο του έτους, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράφει άλμα 7% στην ηλεκτρονική διαπραγμάτευση μετά το κλείσιμο της Wall, αυξάνοντας την κεφαλαιοποίηση της Apple κατά 35 δισ. δολ. μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 59% στα 39,2 δισ. δολ. με εκτίναξη κερδών κατά 94% στα 11,6 δισ. δολ. ή 12,30 δολ. ανά μετοχή. Οι αναλυτές προέβλεπαν έσοδα 36,5 δισ. δολ. και κέρδη 9,94 δολ. ανά μετοχή.

Η ρευστότητα της Apple ενισχύθηκε κατά 12,6 δισ. δολ., αγγίζοντας πλέον τα 110,2 δισ. δολ.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook προειδοποίησε επίσης τη Microsoft, η οποία ετοιμάζεται να παρουσιάσει τα Windows 8, στοχεύοντας κυρίως στον ανταγωνισμό από τα iPad. Ο κ. Cook απέρριψε το σχέδιο της Microsοft για συνένωση των laptop με τα iPad λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μπορείς να ενώσεις ένα ψυγείο με μία τοστιέρα, αλλά δεν σημαίνει ότι θα αρέσει στον καταναλωτή». Ανέφερε επίσης το πόρισμα ανεξάρτητης έρευνας, βάσει της οποίας μέχρι το 2015 οι πωλήσεις των tablets θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των PC.

«Η ζήτηση ήταν απίστευτα ισχυρή. Πουλάμε από τη στιγμή όπου τα παράγουμε», δήλωσε αναφερόμενος στην τελευταία εκδοχή του iPad. Αξίζει να αναφερθεί ότι στο τρίμηνο η Apple πούλησε 35 εκατ. iPhone, ξεπερνώντας ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Επίσης, πουλήθηκαν 11,8 εκατ. iPad, μέγεθος που αντιστοιχεί σε αύξηση 150% σε ετήσια βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v