Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Πράσινο φως για οικονομική στήριξη Ουγγαρίας

H Κομισιόν άναψε την Τετάρτη το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουγγαρία όσον αφορά τη παροχή οικονομικής βοήθειας, βάζοντας τέλος στη διαμάχη για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

ΕΕ: Πράσινο φως για οικονομική στήριξη Ουγγαρίας
H Κομισιόν άναψε την Τετάρτη το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ουγγαρία όσον αφορά τη παροχή οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, βάζοντας τέλος στη διαμάχη που είχε ξεσπάσει με την ουγγρική κυβέρνηση για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της χώρας..

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν είχε διακόψει τις συνομιλίες για την εισαγωγή της Ουγγαρίας σε πρόγραμμα του ΔΝΤ και της ΕΕ, μετά την ψήφιση νόμου από το ουγγρικό κοινοβούλιο που σύμφωνα με την ίδια παραβίαζε την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την Τετάρτη η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι είναι ικανοποιημένη από τις εγγυήσεις που έλαβε από τη Βουδαπέστη για την εναρμόνιση του επίμαχου νόμου με τους όρους της ΕΕ.

"Προσφέρθηκαν εγγυήσεις από τις ουγγρικές αρχές για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας, κάτι που σημαίνει ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συζητήσει την οικονομική στήριξη που ζήτησε η Ουγγαρία από την ΕΕ και το ΔΝΤ τον περασμένο Νοέμβριο" ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Oliver Bailly.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v