Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακίνητα και Q1 ενισχύουν την Wall Street

Τα ευνοϊκά στοιχεία από την αγορά ακινήτων προκαλούν θετικά πρόσημα στην Wall, με επιλεκτικές κινήσεις στο πλαίσιο της πληθώρας των αποτελεσμάτων Q1. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών, κέρδη στα εμπορεύματα.

Τα ευοίωνα μεγέθη από την αγορά ακινήτων προκαλούν θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με έντονες επιλεκτικές κινήσεις στο πλαίσιο της πληθώρας των αποτελεσμάτων Q1.

Η συνεδρίαση στην Wall Street ξεκίνησε με ανεπαίσθητες, μικτές κινήσεις, αλλά τα μεγέθη από την αγορά κατοικιών στήριξαν άνοδο και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 13.147 μονάδες, ο S&P κινείται 0,16% υψηλότερα στις 1.393 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,2% στις 3.036 μονάδες.

Από το 51% των εταιριών του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα α΄ τριμήνου, ποσοστό 72,4% έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις, 11,8% έχουν ευθυγραμμιστεί και 15,7% ήταν κατώτερα των εκτιμήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Thomson Reuters.

Από το 1994, κατά μέσο όρο καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ανακοινώνουν το 62% των επιχειρήσεων, ευθυγραμμισμένα το 18% και κατώτερα το 20%.

Τα μεγαλύτερα κέρδη στον S&P σήμερα αποκομίζει η Citrix Systems (+11%) στον απόηχο των αποτελεσμάτων της.

Σε κάθε τρεις μετοχές που υποχωρούν σήμερα, αντιστοιχούν 4 που ενισχύονται στο New York Stock Exchange, όπου 244 εκατομμύρια μετοχές αλλάζουν χέρια στις πρωινές ώρες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με άνοδο, σε μια συνεδρίαση όπου κυριάρχησε η ανακοίνωση των πολύ καλών αποτελεσμάτων του τεχνολογικού κολοσσού Apple, η μετοχή της οποίας τερμάτισε με άνοδο 8,87%.

Πάνω από 20 μεγάλες εταιρίες του αμερικανικού χρηματιστηρίου ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα τριμήνου, μεταξύ των οποίων η Exxon Mobil, η Dunkin’ Brands, η Tyco International, η JetBlue Airways, η United Parcel Service, η Colgate, η Pepsico και η Aetna.

Από το στατιστικό μέτωπο, η ανακοίνωση για την απασχόληση δεν περιείχε εκπλήξεις, ενώ αντίθετα η είδηση από την αγορά ακινήτων ήταν μεγάλη ευχάριστη έκπληξη.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν ελαφρώς την περασμένη εβδομάδα στις 388.000 από 389.000 στην προηγηθείσα εβδομάδα, παραμένοντας κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του 2012.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών αυξήθηκαν 4,1% τον Μάρτιο, αισθητά περισσότερο απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές. Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα 23 μηνών στο 101,4. Σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, οι "αρραβώνες" αυξήθηκαν 12,8% τον Μάρτιο.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν χαμηλότερα από την ώρα που η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην ευρωζώνη διολίσθησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο, ενώ αρνητική επίδραση είχαν και τα αποτελέσματα της Deutsche Bank.

Πάντως μετά την θετική κίνηση της Wall Street αρκετοί δείκτες «γύρισαν» θετικά και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,52% υψηλότερα στις 5.749 μονάδες, ο DAX 0,53% υψηλότερα στις 6.740 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,13% στις 3.229 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου κερδίζει 0,5% στα 104,62 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 1% στα 1.659 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v