Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Shell: Αύξηση κερδών 11% στα 7,7 δισ. δολάρια

Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης βάση κεφαλαιοποίησης, η Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε αύξηση κερδών 11% στα 7,7 δισ. δολάρια.

Shell: Αύξηση κερδών 11% στα 7,7 δισ. δολάρια
Η μεγαλύτερη πετρελαϊκή της Ευρώπης βάση κεφαλαιοποίησης, η Royal Dutch Shell, ανακοίνωσε αύξηση κερδών 11% στα 7,7 δισ. δολάρια, καθώς τις χαμηλές τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ισοφάρισε η βελτίωση στην λειτουργική απόδοση, η μεγαλύτερη παραγωγή και η άνοδος στις τιμές του πετρελαίου.

Η Shell ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη CCS (current cost of supply, που είναι το μέτρο αποτύπωσης των κερδών στον κλάδο) αυξήθηκαν στα 7,66 δισ. δολάρια και στα 7,3 δισ. δολ. εξαιρουμένων εφάπαξ μεγεθών, σε σύγκριση με 6,3 δισ. δολ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Peter Voser, δήλωσε ότι η εταιρία κάνει «σημαντική πρόοδο σε σχέση με τους στόχους βελτίωσης της εμφάνισης» αλλά ότι συνεχίζουν να υπάρχουν «προκλήσεις» στην διύλιση και την προβολή, καθώς και στην αγορά φυσικού αερίου της Βορείου Αμερικής, όπου οι τιμές κινούνται σε χαμηλό 10 ετών εξαιτίας της πληθώρας προσφοράς από τα σχιστολιθικά κοιτάσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v