Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Προειδοποιεί με "junk" την Ουγγαρία

Η Fitch προειδοποίησε την Πέμπτη την Ουγγαρία ότι θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας σε "junk", αν δεν εξασφαλίσει συμφωνία διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Fitch: Προειδοποιεί με junk την Ουγγαρία
Η Fitch προειδοποίησε την Πέμπτη την Ουγγαρία ότι θα υποβαθμίσει την αξιολόγηση της χώρας σε "junk", αν δεν εξασφαλίσει σύντομα μια συμφωνία διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ουγγαρία, η οποία αξιολογείται από τους οίκους αξιολόγησης με "BB+", προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στις Βρυξέλλες όταν η κυβέρνηση του Viktor Orban πέρασε από τη βουλή νόμο που σύμφωνα με την Κομισιόν παραβίαζε την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Την Τετάρτη η Κομισιόν, μετά από διαμάχη πέντε μηνών, αποδέχτηκε τις εγγυήσεις της ουγγρικής κυβέρνησης για τροποποίηση του επίμαχου νόμου και άναψε το "πράσινο φως" για την έναρξη των διαπραγματεύσεων διάσωσης. 

Όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία ειδήσεων, η Fitch αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι "η αξιολόγηση της Ουγγαρίας μπορεί να υποβαθμιστεί αν δεν εξασφαλιστεί έγκαιρα οικονομική στήριξη ή αν δούμε μια βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση, μια εμπράγματη εξασθένιση της δέσμευσης της κυβέρνησης για δημοσιονομική προσαρμογή ή ανορθόδοξα αποσταθεροποιητικά μέτρα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v