Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέρκελ: Η ανάπτυξη θα έρθει με διαρθρωτικά μέτρα

Προειδοποιητική βολή στον κ. Hollande έριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη της στη γερμανική Abendblatt, λέγοντας ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει να συνδέεται με προγράμματα τόνωσης της οικονομίας.

Mέρκελ: Η ανάπτυξη θα έρθει με διαρθρωτικά μέτρα
Προειδοποιητική βολή στον κ. Hollande έριξε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Abendblatt, λέγοντας ότι η ανάπτυξη δεν πρέπει να συνδέεται με προγράμματα τόνωσης της οικονομίας.

"Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε την ιδέα ότι η ανάπτυξη κοστίζει πάντα πολλά χρήματα και πρέπει να είναι το αποτέλεσμα ακριβών προγραμμάτων τόνωσης" ανέφερε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη στη γερμανική εφημερίδα Abendblatt.

Όπως μεταδίδει το Reuters η κ. Μέρκελ πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη της ευρωζώνης εξαρτάται από την αναδόμηση των εθνικών οικονομιών και από τις δομικές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην εκπαίδευση.

"H βιώσιμη ανάπτυξη βασίζεται περισσότερο στην εκπαίδευση και στην έρευνα και στην δημιουργική ισχύ των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων" ανέφερε η κ. Μέρκελ.

Η κ. Μέρκελ, τόνισε ότι είναι καλύτερο να ακολουθηθούν μέτρα που "απαιτούν πολιτικό θάρρος και δημιουργικότητα παρά δισεκατομμύρια".

Όσον αφορά την ανεργία, υποστήριξε ότι πρέπει να ανοίξουν οι αγορές εργασίας, μειώνοντας τα εμπόδια για την πρόσληψη νέων ανθρώπων και ενισχύοντας τα συστήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v